Käyttövinkit

Kulinaristi toimii normaalisti verkkoselaimilla ja sivupohja skaalautuu resoluution mukaisesti, jotta toimivuus olisi luotettavaa myös mobiililaitteilla. Tästä huolimatta Kulinaristia on kuitenkin usein kätevämpi käyttää muilla tavoin. Alla on listattu vaihtoehtoja käyttöjärjestelmien mukaisesti.

Kulinaristi esittelee sivustoaan puhelimella

 

Windows

Google Chrome: Google Chromen avulla on mahdollista saada normaalin ohjelman kaltainen toiminallisuus, jolloin Kulinaristia voidaan käyttää työpöydältä tai käynnistävalikosta käsin suoraan ilman erillisen selaimen avaamista. Mene Kulinaristin etusivulle esimerkiksi klikkaamalla logoa tai tekstiä Kulinaristi – Kun haluat jotain hyvää. Avaa selaimen päävalikko (kolme pistettä) ja sieltä Lisää työkaluja (More tools), sitten Lisää työpöydälle.. (Add to desktop..) ja täppää Avaa ikkunana (Open as a window) sekä lopuksi Lisää (Add).

Microsoft Edge: Jos haluat lisätä Kulinaristin Windowsin Käynnistä-valikkoon, mene Kulinaristin etusivulle esimerkiksi klikkaamalla logoa tai tekstiä Kulinaristi – Kun haluat jotain hyvää. Avaa selaimen päävalikko (kolme pistettä) ja sieltä valitse Lisää käynnistävalikkoon (Pin this to start), jonka jälkeen ilmestyy varmistusikkuna, johon vastaa Kyllä (Yes). Tämän jälkeen klikkaa käynnistävalikkoa (tai Windows-näppäintä), ja Kulinaristi pitäisi nyt löytyä oikean puoleisen listan alimmaisena.

 

MacOS: Lisää Kulinaristi Dockiin (alapalkkiin)

Mikä tahansa selain (esim. Safari): Klikkaa hiiren vasemmalla painikkeella kulinaristi.fi-osoitetta (tai lukon kuvaa) ja pidä hiiren nappia pohjassa samalla raahaten se alapalkin oikean puoleiseen reunaan (esim. roskakorin viereen). Tämän jälkeen voit käynnistää Kulinaristin oletusselaimellasi suoraan alapalkista, klikkaamalla sinistä maapalloa.

Jos haluat personoidumman kuvakkeen maapallon sijaan, raahaa kulinaristi.fi-osoite ensin työpöydälle. Klikkaa sitten hiiren oikealla napilla työpöydälle ilmestynyttä kuvaketta ja valitse Näytä tietoja. Ilmestyneestä ikkunasta näet ylhäällä klikattavan kuvakkeen ja sen oikealla puolen tekstin Kulinaristi. Kun Klikkaat kuvaketta sen reunukset muuttuvat siniseksi ja tästä tiedät, että tähän kohtaan tulee raahata haluamasi kuva. Voit käyttää esimerkiksi vieressä olevaa Kulinaristin logoa kuvana. Klikkaa hiiren oikealla napilla yläpuolella olevaa ruokavälinesettiä ja valitse näytä kuva. Tästä pitäisi avatua pelkkä kuva selaimeen ja sitten voit raahata kuvan työpöydän kuvakkeen ominaisuuksissa olevan kuvakkeen päälle.

 

Android:

Kulinaristilla on oma ohjelma Androidille, mutta tämä ei ole vielä saatavilla Google Play-kaupasta. Jos haluat asentaa ohjelman, joudut sallimaan hetkellisesti järjestelmän asetuksista tuntemattomista lähteistä asentamisen. Tämän jälkeen voit ladata ohjelman alla olevasta linkistä. Ohjelma vaatii Internet-yhteyden, koska käytettäessä se hakee reseptitiedot kulinaristin verkkosivulta.

Kulinaristi.apk

SHA1: 4AF4B9EDFF7910BDE5CABB8ACC7D67D8874293E1
SHA256: 5774F392A85BC5B729F585463116B97AD68C1DB1C8F96AFD2C073E83339CDD22

 

iOS (iPad/iPhone):

Ipadissa voit lisätä kuvakkeen kotinäkymään nopeaa käynnistämistä varten. Avaa Safari ja surffaa kulinaristi.fi -sivustolle. Tämän jälkeen valitse Jaa-nappi ja sieltä Lisää Kotiin (Add to Home). Tämän jälkeen voit avata Kulinaristin suoraan pikakuvakkeella.