Annosten määrä

2

Valmistusaika

1 h 30 min

Riisi

2,5 dl (220g)sushiriisiä
3 dlvettä
1 rklriisiviinietikkaa
0,5 rklsokeria
0,5 tlsuolaa

Käytä susheihin erityistä sushiriisiä, joka on pyöreämpää kuin tavallinen riisi ja kypsyy eri tavalla. Huuhdo riisi huolellisesti esimerkiksi siivilässä, valuta ja laita sitten kattilaan. Kaada päälle 3 desilitraa vettä ja keitä ensin keskilämmöllä noin 10 minuuttia. Tämän jälkeen käännä hella pienimmälle asetukselle ja anna hautua vielä 25–30 minuuttia. Valmista sillä välin riisiviinietikasta, sokerista ja suolasta seos lämmittämällä aineksia pienessä kattilassa, kunnes ne ovat liuenneet keskenään. Kaada seos valmiin riisin päälle ja sekoita huolellisesti.

Soijakastike & Wasabi-tahna

0,25 dlsoijakastiketta
2 tlraastettua inkivääriä
4 tlwasabijauhetta
2 tlvettä

Valmista sushien päälle tuleva soijakastike raastamalla pieni pala tuoretta inkivääriä raasteeksi ja yhdistä se soijakastikkeen kanssa pieneen kippoon. Sekoita wasabijauhe omassa astiassaan kädenlämpöiseen veteen ja vispaa teelusikalla, kunnes saat siitä kiinteähköä tahnaa.

Lisäksi

3 kplleväarkkia
100 gsiitakesieniä
50 gporkkanaa
50 gkurkkua
½avokado
20 kplkapriksia
0,5 rklseesamiöljyä

Riisin kiehuessa pilko täyteainekset sopiviksi palasiksi. Tee porkkanasta ja kurkusta ohuita tankoja, jotka ovat paksuudeltaan noin 0,5 cm tai vähemmän. Viipaloi myös avokado ja siitakesienet. Paista siitakesieniviipaleet öljyssä paistinpannulla.

Kun riisi on jäähtynyt, on aika kääriä sushit rullalle. Ota esiin sushimatto (tai sen puuttuessa ohut leivinliina) ja laita leväarkki siihen kiiltävä puoli alaspäin (eli mattapinta ylöspäin). Ota kolmasosa riisistä ja levittele se tasaisesti levän päälle, mutta jätä yläreunaan noin parin sentin tyhjä alue käärimistä varten. Jos riisi tarttuu käsiin, voit uittaa käsiä vesikipossa välillä. Asettele sitten riisin päälle poikkisuuntaisiksi raidoiksi wasabia, siitakesieniä, porkkanasuikaleita, kurkkusuikaleita, avokadoa ja kapriksia. Voit vaihdella täytteitä niin, että kaikkiin susheihin ei tule kaikkia.

Kun täytteet ovat valmiina, kostuta leväarkin tyhjäksi jätetty yläreuna vedellä. Aloita sushirullan kääriminen leväarkin alareunasta kierittämällä sitä sushimaton avulla ylöspäin. Kun yläreunan tyhjä alue lähestyy, voit auttaa rullan kiinni sushimaton yläreunalla. Lopuksi leikkaa sushirulla kahdeksaan osaan. Tee samoin kahdelle jäljellä olevalle leväarkille. Tarjoile soijakastike (ja halutessasi wasabitahnaa) sushien kanssa tai kaada sitä hieman jokaisen palan päälle.

Tulosta