Punajuurisalaatti luumusiirapilla

Punajuurisalaatti luumusiirapilla

Annosten määrä

2

Valmistusaika

1 h

Ainesosat

2 kpl ~ 300 gpunajuuria
160 gkaurapalaa tai maustamatonta tofua
150 gtuoreita tummia luumuja
6 kpl ~ 75 gminitomaatteja
50 g(vegaanisia) savujuustoviipaleita
muutamiaviinisuolaheinän lehtiä
50 gjääsalaattia
1,5 rkloliiviöljyä
0,25 tlmustapippuria
0,25 tlsuolaa
2 rklluumusiirappia

Pese punajuuret ja keitä kuorineen kypsiksi. Keittoaika vaihtelee punajuurten koosta riippuen 30-60 minuutin välillä. Kuutioi kaurapala (tai tofu) pieniksi kuutioiksi ja paista oliiviöljyssä paistinpannulla rapsakaksi. Mausta mustapippurilla ja suolalla.

Kuori ja kuutioi kypsät punajuuret, revi salaatti, halkaise minitomaatit, pilko luumut ja leikkaa juustoviipaleet pienemmiksi palasiksi. Huom. reseptissä oleva luumujen paino on mitattu ilman kiviä.

Kokoa annokset asettelemalla ensin pohjalle jääsalaattia ja viinisuolaheinän lehtiä. Nosta päälle punajuurikuutiot, kaurapala- tai tofukuutiot, luumun palaset, halkaistut tomaatit ja juustoviipaleet. Valuta mausteeksi ruokalusikallinen luumusiirappia.

Tulosta