Kukkakaalicouscous

Kukkakaalicouscous

Annosten määrä

2

Valmistusaika

30 min

Ainesosat

200 gkukkakaalia
265 gkypsiä kikherneitä
½sipuli
1valkosipulinkynsi
1 tl(ceylonin)kanelia
0,5 tljauhettua kurkumaa
0,5 tljauhettua juustokuminaa
0,25 tlchilijauhetta
0,5 tlmustapippuria
0,5 tlsuolaa
2 rkloliiviöljyä
0,5 dlsaksanpähkinöitä
1 dlsultanarusinoita
1 dltuoretta minttua

Poista kukkakaalista lehdet, mutta jätä kanta paikoilleen. Aja kukkakaali monitoimikoneella muruiksi, joka muistuttaa couscousia. Huuhdo ja valuta kikherneet sekä silppua sipuli ja valkosipulinkynsi melko hienoksi silpuksi. Saksi mintunlehdet hieman pienemmiksi ja murenna saksanpähkinät.

Lorauta ruokalusikallinen öljyä korkeareunaiselle paistinpannulle tai esim. wokkipannulle. Kuullota sipulisilppua öljyssä parin minuutin ajan. Lisää mausteet ja suola ja sekoittele. Kaada kikherneet sipuli-mausteseoksen joukkoon ja paista keskilämmöllä noin 10 minuutin ajan.

Lisää sitten kukkakaalimuruset pannulle ja lisää ruokalusikallinen öljyä joukkoon. Pyörittele murusia pannulla viitisen minuuttia, kunnes mausteet ovat värjänneet ne keltaiseksi ja kukkakaalimurut kypsyneet. Lisää lopuksi mukaan silputtu minttu, rusinat ja saksanpähkinämurut ja sekoita.

Tulosta