Kanake (kikhernetofu)

Kanake (kikhernetofu)

Annosten määrä

4

Valmistusaika

1 h 30 min

Ainesosat

2,5 dlkikhernejauhoja
0,75 tlsuolaa
0,25 tlkurkumaa
0,25 tljuustokuminaa
4,25 dlvettä

Kikhernejauhoista saa aikaiseksi tofua, joka muistuttaa olemukseltaan ällistyttävästi kanaa. Kaiken kukkuraksi tämän burmalaisena tofunakin tunnetun kikhernetofun valmistaminen on helppoa kuin heinänteko. Käytä kikhernetofun valmistukseen vain hienoksi jauhettuja kikhernejauhoja.

Ensimmäiseksi leivinpaperoi esimerkiksi pienehkö leipävuoka. Sekoita kaikki aineet kulhossa vispilällä tai vaihtoehtoisesti blenderillä. Myös sauvasekoittimella surautus toimii hyvin. Kaada seos paistinpannulle ja sekoita jatkuvasti keskilämmöllä pohjaa myöten. Seos alkaa saostua kuumetessaan. Sekoittele noin 4-5 minuuttia. Kun seos on kauttaaltaan paksua ja kiinteää, kääntele vielä 2-3 minuuttia. Voit tässä vaiheessa maistaa, ettei se maistu raa’alta kikherneeltä.

kanake-paistovaihe

Kaada (tai pikemminkin nostele) kiinteä seos vuokaan ja levittele noin 2 cm korkuiseksi. Anna jäähtyä noin 10 minuuttia, jonka jälkeen laita vuoka vielä tunniksi jääkaappiin. Tämän jälkeen kiinteytynyt kimpale on valmis kuutioitavaksi.

kanake-pilkottuna

Kuutioidun kanakkeen voi syödä sellaisenaan tai paistaa pannulla öljyssä joka puolelta kullanruskeaksi ja maustaa voimakkaammin. Kanake säilyy noin 3 päivää jääkaapissa.

Tulosta