Annosten määrä

4

Valmistusaika

1 h 45 min

Pohjat

11 gkuivahiivaa
2,5 dldurumjauhoja
3 dltipojauhoja
2 rkloliiviöljyä
0,5 tlsuolaa
2,25 dlkädenlämpöistä vettä

Täytteet

70 gpaseerattua tomaattia
250 gtuoreita herkkusieniä
2sipulia
1suippopaprika
2tomaattia
100 gananasta
300 graastettua mozzarella-juustoa

Päälle

20 kplrucolan lehtiä
2 tlkuivattua oreganoa

Sekoita pizzapohjan ainekset keskenään ja vaivaa kimmoisaksi taikinaksi noin 10 minuuttia. Anna kohota tunnin ajan lämpimässä paikassa. Jaa taikina neljään osaan ja muotoile pohjiksi jauhotetulla alustalla venyttämällä taikinapalloa sen keskikohdasta ulkoreunoja kohden kuin vääntäisit auton rattia. Laita pizzakivi uunin alatasolle ja lämmitä uuni 250 asteeseen.

Viipaloi herkkusienet ja suippopaprika. Leikkaa sipulit renkaiksi. Kuullota herkkusienet, sipuli ja suippopaprika paistinpannulla öljyssä, kunnes ne pehmenevät hiukan. Viipaloi tomaatit ja pilko ananas palasiksi.

Levitä pizzapohjille ensin paseerattua tomaattia noin 1-2 ruokalusikallista yhtä pohjaa kohden ja asettele sen päälle täytteet. Ripottele mozzarellaraastetta päällimmäiseksi. Paista pizzakivellä uunin alatasolla n. 6 minuuttia / pizza. Koristele rucolan lehdillä ja sirottele päälle oreganoa.

Tulosta