Annosten määrä
4Valmistusaika
1 h 45 minPohjat
11 g | kuivahiivaa | |
2,5 dl | durumjauhoja | |
3 dl | tipojauhoja | |
2 rkl | oliiviöljyä | |
0,5 tl | suolaa | |
2,25 dl | kädenlämpöistä vettä |
Täytteet
70 g | paseerattua tomaattia | |
250 g | tuoreita herkkusieniä | |
2 | sipulia | |
1 | suippopaprika | |
2 | tomaattia | |
100 g | ananasta | |
300 g | raastettua mozzarella-juustoa |
Päälle
20 kpl | rucolan lehtiä | |
2 tl | kuivattua oreganoa |
Sekoita pizzapohjan ainekset keskenään ja vaivaa kimmoisaksi taikinaksi noin 10 minuuttia. Anna kohota tunnin ajan lämpimässä paikassa. Jaa taikina neljään osaan ja muotoile pohjiksi jauhotetulla alustalla venyttämällä taikinapalloa sen keskikohdasta ulkoreunoja kohden kuin vääntäisit auton rattia. Laita pizzakivi uunin alatasolle ja lämmitä uuni 250 asteeseen.
Viipaloi herkkusienet ja suippopaprika. Leikkaa sipulit renkaiksi. Kuullota herkkusienet, sipuli ja suippopaprika paistinpannulla öljyssä, kunnes ne pehmenevät hiukan. Viipaloi tomaatit ja pilko ananas palasiksi.
Levitä pizzapohjille ensin paseerattua tomaattia noin 1-2 ruokalusikallista yhtä pohjaa kohden ja asettele sen päälle täytteet. Ripottele mozzarellaraastetta päällimmäiseksi. Paista pizzakivellä uunin alatasolla n. 6 minuuttia / pizza. Koristele rucolan lehdillä ja sirottele päälle oreganoa.