Annosten määrä
2Valmistusaika
30 minAinesosat
250 g | tuoreita luumuja | |
2,5 dl | vettä | |
1,5 dl | taloussokeria |
Huuhdo luumut ja poista halutessasi niistä kivet. Laita luumut kattilaan ja kaada vesi päälle. Anna kiehua hiljaa poreillen punaiseksi mehuksi. Aikaa tässä menee noin 5-10 minuuttia. Huom. Reseptissä oleva luumujen paino on mitattu ilman kiviä.
Siivilöi tämän jälkeen seos niin, että mahdolliset kuoret ja kivet jäävät siivilään. Kaada sitten mehu kattilaan, lisää sokeri ja keitä noin 15 minuuttia keskilämmöllä usein sekoittaen, kunnes tuotos alkaa olla siirappimaista. Jäähdytä, sillä siirappimaisuus lisääntyy seoksen jäähtyessä. Säilytä ilmatiiviisti jääkaapissa.