Nyhtöpyörykät chilikastikkeella

Nyhtöpyörykät chilikastikkeella

Annosten määrä

2

Valmistusaika

1 h

Nyhtöpyörykät

250 gmaustamatonta nyhtökauraa
200 gkäyttövalmiita kikherneitä
2 dlvettä
1valkosipulinkynsi
5 kplaurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
3 rklaurinkokuivattujen tomaattien öljyä
1 dlkaurahiutaleita
0,25 dlkorppujauhoja
0,25 dlmustapippuria
1,5 tlsavupaprikajauhetta
1 tljauhettua korianteria
0,5 tlmietoa chilijauhetta
0,5 tlkuivattua basilikaa
0,5 tlkuivattua timjamia
0,5 tlkuivattua salviaa

Jauha kaurahiutaleet miltei jauhoksi monitoimikoneella. Lisää joukkoon kikherneet, vesi, valkosipulinkynsi, aurinkokuivatut tomaatit ja niiden öljy. Aja monitoimikoneella paksuhkoksi tahnaksi. Ota leivontakulho ja kaada tahna sinne.

Lisää joukkoon korppujauhot ja mausteet. Sekoita hyvin ja lisää tarvittaessa varovaisesti vettä, jos taikina vaikuttaa liian kuivalta. Kun taikina näyttää muovailtavalta, laita se jääkaappiin odottamaan 15 minuutiksi.

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Pyörittele taikinasta noin 65 kappaletta pyöryköitä, jotka ovat halkaisijaltaan noin 2,5 cm. Pyöryköistä riittää noin kuuteen annokseen eli kolmeen ruokailukertaan kahdelle henkilölle.

Paista pyörykät 200-asteisen uunin  keskitasolla leivinpaperoidulla uunipellillä. Voit myös halutessasi paistaa pyörykät vielä öljyssä paistinpannulla pinnan rapeuttamiseksi.

Salaattiainekset

50 gjääsalaattia
6miniluumutomaattia
1nektariini

Lisäksi

90 griisivermisellinuudeleita
2 rklmakeaa chilikastiketta

Kuori nektariini ja leikkaa siitä viipaleita. Revi salaatinlehdet ja halkaise miniluumutomaatit. Asettele salaattiainekset lautasen reunalle.

Valmista riisivermisellinuudelit ohjeen mukaan, eli laita nuudelit astiaan ja keitä esim. vedenkeittimellä vesi kiehuvaksi ja kaada nuudelien päälle niin, että ne peittyvät. Peitä astia kannella ja anna nuudelien pehmetä 3 minuuttia. Kaada sitten vesi pois siivilän avulla. Kaada nuudelit lautaselle salaatin keskelle.

Asettele pyörykät nuudelien päälle ja valuta sekaan makeaa chilikastiketta.

Tulosta