Luumusiirappi

luumusiirappi

Huuhdo luumut ja poista halutessasi niistä kivet. Laita luumut kattilaan ja kaada vesi päälle. Anna kiehua hiljaa poreillen punaiseksi mehuksi. Aikaa tässä menee noin 5-10 minuuttia. Huom. Reseptissä oleva luumujen paino on mitattu ilman kiviä. Siivilöi tämän jälkeen seos niin, että mahdolliset kuoret ja kivet jäävät siivilään. Kaada sitten mehu kattilaan, lisää sokeri ja keitä […]

Mustapapupihvit kantarellikastikkeella

mustapapupihvit kantarellikastikkeella

Keitä kvinoa ohjeen mukaan kypsäksi, mutta jätä siihen kuitenkin pieni purutuntuma. Anna jäähtyä hiukan. Silppua sipuli ja valkosipuli. Raasta kesäkurpitsa raastinraudalla karkeaksi raasteeksi. Muussaa mustapavut kulhossa esimerkiksi sauvasekoittimella tahnaksi, mutta jätä joukkoon muutamia kokonaisia papuja. Lisää mustapapujen joukkoon kypsä kvinoa, sipuli- ja kesäkurpitsasilput ja sekoittele. Kaada kulhoon perunajauhot, vesi ja ruokalusikallinen oliiviöljyä sekä mausteet. Sekoittele […]

Hot dogit

Hot Dog

Nakkien tekoa varten tarvitset ainesten lisäksi myös höyryttämiseen sopivan kattilan ja tuorekelmua. Aja kikherneet joko sauvasekoittimella tai monitoimikoneella tahnaksi. Lisää muut ainesosat joukkoon ja jatka massan valmistamista laitteella. Voit välillä kaapia massaa reunoilta keskemmälle kulhoa esim. lusikalla, jotta se muuttuu tasaisemmaksi. Nakkitaikina on valmista, kun se on kohtuullisen sileää. Muotoile massasta 8 samankokoista pötkylää, jotka […]

Pienet tuulihatut

Tuulihatut

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Kaada kikhernepurkista liemi pieneen kippoon ja mittaa siitä 60 millilitraa leivontakulhoon. Kikhernepurkin liemimäärästä riippuen ylijääneen liemen voit käyttää vaikkapa omenapiirakkaan. On myös suositeltavaa säilyttää kikhernepurkkia jääkaapissa yön yli ennen leipomista, sillä kylmä liemi vatkautuu nopeammin aquafabavaahdoksi. Säilö kikherneet muuta käyttöä varten, esim. lehtikaalipaistokseen. Vatkaa kikhernepurkin liemi yhdessä ksantaanin kanssa sähkövatkaimella […]

Makea chilikastike

Makea chilikastike

Hienonna valkosipulinkynsi ja silppua paprika ja jalapeno hyvin pieniksi paloiksi. Ota pienehkö kattila ja sekoita siinä kaikki muut ainekset paitsi suurustamiseen tarkoitettu vesi ja perunajauhot. Anna seoksen kiehua noin 5 minuuttia. Yhdistä perunajauho teelusikalliseen vettä pienessä kipossa ja kaada seokseen jatkuvasti sekoittaen. Sekoittele vielä sen aikaa, että kastike alkaa näyttää kiinteähköltä.