Amaranttipihvit

Amaranttipihvit

Annosten määrä

2

Valmistusaika

1 h

Amaranttipihvit

0,5 dlamaranttia
0,3 dlkuivia punaisia linssejä
100 gmaissia
½sipuli
50 gparsakaalia
3 rklkaurahiutaleita
3 rklperunajauhoja
2 tloliiviöljyä
0,5 tlmustapippuria
0,5 tlsuolaa
1 tlpsylliumia
2 rklöljyä paistamiseen
3 dlvettä keittämiseen

Huuhdo amarantinjyvät ja linssit tiheässä siivilässä ja laita samaan kattilaan. Kaada päälle noin 3 dl vettä ja keitä keskilämmöllä 15 minuutin ajan tai kunnes vesi on haihtunut. Silppua sillä välin sipuli ja parsakaali. Ota kulho ja kaada siihen kypsyneet amarantit ja linssit. Lisää mukaan sipuli- ja parsakaalisilppu, kaurahiutaleet, perunajauhot, öljy ja mausteet. Sekoita tasaiseksi massaksi. Lisää lopuksi vielä teelusikallinen psylliumia ja sekoita hyvin. Lisää tarvittaessa perunajauhoja, jos taikina on liian kosteaa.

Lorauta paistinpannulle 2 ruokalusikallista öljyä ja muotoile taikinasta pannulle neljä pihviä esimerkiksi paistinlastan avulla. Paista pihvejä keskilämmöllä molemmilta puolilta yhteensä noin 15 minuuttia.

Kukkakaalimuusi

500 gkukkakaalia
1,5 dlkaurakermaa
50 gparsakaalia

Aja parsakaali hienoksi silpuksi esim. monitoimikoneella tai sauvasekoittimella. Irrota kukkakaalista lehdet ja varsi. Pilko kukkakaali pienemmäksi ja keitä suolatussa runsaassa vedessä noin 15 minuutin ajan, kunnes palat ovat pehmenneet. Valuta vesi pois kattilasta ja kaada kaurakerma kukkakaalin päälle. Soseuta muusiksi perunasurvimella. Lisää lopuksi joukkoon parsakaalihippuset ja sekoita.

Tulinen maapähkinäkastike

½pieni sipuli
1valkosipulinkynsi
2 rklseesamiöljyä
75 gmaapähkinävoita
1 rklsoijakastiketta
1 tlvalkoviinietikkaa
1 rklkookossokeria
0,5 tlchilihiutaleita
0,25 tlcayennepippuria
1 dlvettä
0,5 dlkaurakermaa

Silppua sipuli ja valkosipuli ja kuullota niitä kattilassa seesamiöljyssä noin viiden minuutin ajan. Lisää sitten maapähkinävoi, soijakastike, valkoviinietikka, kookossokeri, chilihiutaleet, cayennepippuri ja vesi. Sekoita hyvin ja anna poreilla parin minuutin ajan. Lisää lopuksi kaurakerma ja surauta kastike vielä sauvasekoittimella sileäksi.

Tulosta