Annosten määrä
20Valmistusaika
5 minAinesosat
5 tl | jauhettua juustokuminaa | |
3 tl | jauhettua korianteria | |
3 tl | jauhettua kardemummaa | |
3 tl | jauhettua mustapippuria | |
2,5 tl | jauhettua (ceylonin)kanelia | |
1 tl | jauhettua neilikkaa | |
1 tl | jauhettua fenkolia | |
1 tl | jauhettua kuminaa | |
1 tl | jauhettua muskottipähkinää | |
0,5 tl | jauhettua tähtianista |
Garam masala on maustesekoitus, jota käytetään tyypillisesti intialaisessa ja pakistanialaisessa keittiössä. Sen ainesosat vaihtelevat alueittain, mutta useimmiten se sisältää ainakin mustapippuria, kanelia, kardemummaa ja juustokuminaa. Sitä voidaan käyttää pöytämausteena, salaateissa, curryissa tai vaikka lämpimien leipien päällä.
Garam masalan voi valmistaa joko jauhetuista tai kokonaisista siemenistä ja maustekasveista. Jos käytät kokonaisia siemeniä, jauha ne sekä tähtianis morttelissa tai myllyllä hienoksi jauheeksi. Sekoita kaikki aineet huolellisesti keskenään ja säilytä ilmatiiviissä astiassa.