Mustikkamuffinit

Mustikkamuffinit

Annosten määrä

6

Valmistusaika

45 min

Ainesosat

100 gvehnäjauhoja
25 gperunajauhoja
80 gsokeria
0,5 rklleivinjauhetta
0,5 tlruokasoodaa
0,25 tlsuolaa
50 g(vegaanista) margariinia
85 g(vegaanista) maustamatonta jogurttia
1 dlpakastemustikoita

Muffinien tekemiseen tarvitset muffinivuokia tai muffinipellin. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen ja asettele muffinivuoat tai -pelti uuniritilälle. Jos käytät silikonisia tai paperisia vuokia, niitä ei tarvitse voidella.

Mittaa jogurtti ja anna sen lämmetä huoneenlämpöiseksi. Sulata margariini pienessä kattilassa hellalla ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Margariinin jäähtymistä voit nopeuttaa esimerkiksi valuttamalla tiskialtaan pohjalle parin sentin verran kylmää vettä ja laittamalla kattilan hetkeksi siihen jäähtymään.

Sekoita kulhossa kuivat aineet: vehnäjauhot, perunajauhot, sokeri, leivinjauhe, ruokasooda ja suola. Sekoita jogurtti sulatetun margariinin kanssa kattilassa. Tämän jälkeen kääntele nopeasti yhteen kuivat ja märät aineet tasaiseksi taikinaksi esim. nuolijan avulla, mutta älä jää vatkaamaan niitä.

Kippaa pakastemustikat taikinan joukkoon ja kääntele edelleen varovasti esim. nuolijalla niin, etteivät mustikat värjää taikinaa. Voit käyttää myös tuoreita mustikoita, mutta ole silloin erityisen varovainen värjäytymisen kanssa. Nostele taikinaa muffinivuokiin niin, että vuoan yläosaan jää noin 0,5 cm kohoamisvaraa.

Paista muffineita uunin keskitasolla ensin 200 asteessa 4-5 minuuttia ja vähennä sitten lämpö 175 asteeseen ja jatka paistamista vielä 18–20 minuuttia. Paiston jälkeen anna muffinien jäähtyä ritilällä pari minuuttia. Käännä sitten muffinit jäähtymään nurinpäin esim. leivinliinan tai -paperin päälle ja irrota varovasti vuoistaan, jotta pohja ei jää turhan kosteaksi.

Tulosta