Hasselpähkinä-porkkanakeitto

Hasselpähkinä-porkkanakeitto

Annosten määrä

2

Valmistusaika

30 min

Ainesosat

400 gporkkanaa
½sipuli
1valkosipulinkynsi
5 gtuoretta inkivääriä
1 tl(ceylonin) kanelia
0,25 tlmustapippuria
0,25 tlsuolaa
5,5 dlvettä
2 rkloliiviöljyä
1 rklhasselpähkinälevitettä

Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Kuori porkkanat ja paloittele ohuiksi viipaleiksi. Nostele viipaleet leivinpaperille, lorauta päälle ruokalusikallinen oliiviöljyä ja sirottele myös teelusikallinen kanelia porkkanoille. Sekoita esimerkiksi lusikalla viipaleita niin, että ne peittyvät öljyn ja kanelin seokseen. Paahda porkkanoita 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15-20 minuuttia tai kunnes porkkanat ovat pehmenneet.

Porkkanoiden paahtuessa paahda hasselpähkinät kuumalla paistinpannulla ilman rasvaa, kunnes kuoret alkavat halkeilla. Aikaa tähän kuluu noin viisi minuuttia. Ota pähkinät pannulta syrjään odottamaan ja rouhi osa hasselpähkinöistä (noin 20 g) keiton koristelua varten.

Pilko sipuli, silppua valkosipulinkynsi ja raasta inkivääri. Ota isohko kattila ja kaada pohjalle ruokalusikallinen oliiviöljyä. Kuumenna öljy ja lisää sipulisilppu ja inkivääri. Kuullota parin minuutin ajan.

Kun porkkanat ovat paahtuneet, laita ne kattilaan. Lisää vesi ja loput hasselpähkinät. Sekoita hyvin ja keittele keskilämmöllä 5-10 minuuttia. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja mausta mustapippurilla ja suolalla.

Kaada keitto lautasille. Ripottele päälle hasselpähkinärouhetta ja valuta hasselpähkinälevitettä raidoiksi.

Tulosta