Annosten määrä

12

Valmistusaika

1 h

Keksipohja

100 gvehnäjauhoja
30 gruokosokeria
65 g(vegaanista) margariinia
0,25 tlsuolaa

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Sekoita kulhossa keksipohjan kuivat ainekset keskenään. Nypi joukkoon margariini. Painele taikina esimerkiksi leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle noin 10 x 15 cm kokoiseksi levyksi, joka on noin 1 cm korkea. Paista uunissa noin 20 minuuttia, kunnes reunat saavat kullanruskean sävyn. Anna jäähtyä huoneenlämmössä tai jäähtymistä nopeuttaaksesi laita keksipohja pakastimeen noin 20 minuutiksi varovasti leivinpaperilla nostaen.

Täyte

130 gpehmeitä siemenettömiä taateleita
2 tlagavesiirappia

Keksipohjan jäähtyessä murskaa taatelit jähmeäksi massaksi esimerkiksi monitoimikoneella. Lisää joukkoon kaksi teelusikallista agavesiirappia. Painele täyte jäähtyneen keksipohjan päälle. Laita taatelilla päällystetty levy pakastimeen noin 10 minuutiksi tai kunnes taatelimassa vaikuttaa kiinnittyneen keksiin kunnolla.

Suklaakuorrutus

200 g(vegaanista) tummaa suklaata

Levyn jähmettyessä pakastimessa, sulata suklaa vesihauteessa tai esimerkiksi höyrykattilan puuro-osassa. Leikkaa jähmettynyt levy 12 osaan terävällä veitsellä ja kuorruta sulatetulla suklaalla. Anna suklaiden jähmettyä jääkaapissa tai pakastimessa ennen tarjoilua.

Tulosta