Minttusuklaatyynyt

Minttusuklaatyynyt

Annosten määrä

12

Valmistusaika

25 min

Täyte

2 dlkookoshiutaleita
0,5 dlmantelijauhetta
1 dljuoksevaa kookosöljyä
0,5 dlagave- tai vaahterasiirappia
2 tlpiparminttuaromia

Kuorrutus

1 dljuoksevaa kookosöljyä
1 dlraakakaakaojauhetta
0,3 dlagave- tai vaahterasiirappia
0,5 tlpiparminttuaromia
3 rklkaakaonibsejä

Valmista ensin täyte kulhossa. Sekoita kookoshiutaleet ja mantelijauhe keskenään. Lisää sitten siirappi, piparminttu ja kookosöljy joukkoon vähitellen sekoittaen esim. lusikalla, kunnes massa alkaa pysyä kasassa. Voit halutessasi myös surauttaa massan monitoimikoneella. Ota sitten pieni vuoka tai laita taikina leivinpaperin ja alustan päälle ja liiskaa noin sentin paksuiseksi 10 x 20 cm levyksi. Laita pakastimeen jähmettymään noin 10 minuutiksi.

Levyn ollessa pakastimessa on aika valmistaa suklaakuorrutus. Ota kulho ja kaada sinne kookosöljy sekä siirappi ja piparminttuaromi. Lisää raakakaakaojauhe lusikalla sekoittaen. Suklaa saa olla melko juoksevaa, mutta kuitenkin kohtalaisen paksua. Heitä lopuksi joukkoon kaakaonibsit.

Ota jähmettynyt levy pakastimesta ja leikkaa terävällä veitsellä 12 osaan. Päällystä palaset esim. pitelemällä palasta hammastikussa ja valuttamalla suklaakuorrutetta sen päälle kulhon yllä. Asettele kuorrutetut palaset leivinpaperin ja alustan päälle. Pakasta vielä noin 10–15 minuuttia. Säilytä herkut jääkaapissa, koska ne sulavat nopeasti.

Vinkki: Jos et halua tehdä minttusuklaatyynyjä, saat näistä kätevästi vale-Bountyja jättämällä piparmintun ja kaakaonibsit pois.

Tulosta