Annosten määrä

2

Esivalmistelu

1 h 30 min

Valmistusaika

30 min

Kanake

2,5 dlkikhernejauhoja
0,75 tlsuolaa
0,25 tlkurkumaa
0,25 tljuustokuminaa
4,25 dlvettä

Tee ensin kanake. Sekoita kanakkeen ainesosat kulhossa sauvasekoittimella. Kaada seos paistinpannulle ja sekoita tasaisesti keskilämmöllä n. 5 minuuttia. Seos alkaa saostua kuumetessaan ja kun se on kauttaaltaan paksua ja kiinteää, kääntele vielä 2-3 minuuttia. Kaada kiinteä seos vuokaan ja levittele noin 2 cm korkuiseksi. Anna jäähtyä 10 minuuttia, minkä jälkeen laita vuoka vielä tunniksi jääkaappiin. Ainesosista saat tupla-annoksen, josta puolet voit laittaa jääkaappiin ja tehdä vaikka illaksi kanakesalaatin.

Vihannekset

2keskikokoista porkkanaa
½kesäkurpitsa
1paprika
50 glehtikaalia
1sipuli
2valkosipulinkynttä

Pilko vihannekset ja siirrä ne sivuun odottamaan. Kuutioi puolet kanakepalasesta ja paista paistinpannulla öljyssä keskikovalla lämmöllä. Mausta ripauksella mustapippuria, suolaa ja chilirouhetta. Kun pinta alkaa muuttua rapean näköiseksi, lisää teelusikallinen agavesiirappia ja sekoittele nopeasti. Kun pintaan ilmestyy ruskeita pilkkuja, nostele kanakkeet sivuun odottamaan.

Mausteet

1 tlmustapippuria
0,5 tlsuolaa
2 tlpaprikajauhetta
1 tljuustokuminaa
1 tljauhettua korianteria
0,5 tlchilirouhetta
2 tlagavesiirappia

Muuta

65 g(täysjyvä)nuudeleita
1 dlsaksanpähkinöitä
2 rklseesaminsiemeniä
2-3 rklöljyä

Lisää pannulle öljyä ja pilkotut vihannekset. Sekoita joukkoon mausteet ja teelusikallinen agavesiirappia. Paista vihanneksia keskilämmöllä (halutessasi kannen alla), kunnes ne ovat pehmenneet. Sekoita mukaan kanakkeet, saksanpähkinät ja seesaminsiemenet. Murenna nuudelit ja keitä kattilassa pehmeiksi. Lisää nuudelit wokin joukkoon.

Tulosta