Kvinoa-papuvuoka

Kvinoa-papuvuoka

Annosten määrä

4

Esivalmistelu

1 h

Valmistusaika

1 h 30 min

Mantelijuusto

2 dlmantelijauhoja tai -jauhetta
0,75 dlvettä
0,25 dloliiviöljyä
0,25 dllimen mehua
1iso valkosipulinkynsi
1 tlsuolaa
0,25 tlmustapippuria
0,25 tltilliä

Valmista ensin mantelijuusto. Sekoita ainekset tehosekoittimella tai sauvasekoittimella sileäksi tahnaksi. Painele tuotosta harsokankaan läpi siivilässä sen aikaa, että ylimääräinen neste poistuu ja seos muuttuu kiinteämmäksi. Nostele seos leivinpaperilla vuorattuun pieneen uunivuokaan ja paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 45 minuuttia, kunnes pinta alkaa ruskistua. Saat 100 grammaa mantelijuustoa, josta puolet murustellaan vuoan sisälle ja puolet päälle.

Ainesosat

3 dlkvinoaa
400 gtomaattimurskaa
70 gtomaattipyrettä
4 dlvettä
350 gkeitettyjä kidneypapuja
350 gkeitettyjä mustapapuja
3 dlkaurakermaa
50 gmantelijuustoa
1sipuli
4valkosipulinkynttä
2 tlsavupaprikajauhetta
2 tljuustokuminaa
2 tljauhettua korianteria
1 tlmustapippuria
1 tlsuolaa
0,5 tlchilijauhetta

Silppua sipuli ja valkosipuli, huuhdo kvinoa ja murusta mantelijuusto pieniksi murusiksi. Sekoita kaikki ainesosat huolellisesti keskenään suuressa kulhossa ja kaada uunivuokaan. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 45 minuuttia ja sekoittele välillä, jotta kvinoa kypsyy tasaisesti.

Päälle

2sipulia
1paprika
1 dlkaurakermaa
50 gmantelijuustoa

Kun vuoka on uunissa, leikkaa päälle tuleva sipuli puolirenkaiksi, suikaloi paprika ja kuullota näitä paistinpannulla noin 5 minuuttia. Lisää paprika, sipuli ja kaurakerma vuoan päälle viimeiseksi 15 minuutiksi. Ripottele lopuksi päälle mantelijuuston murusia.

Tulosta