Mantelijuusto

Mantelijuusto

Annosten määrä

2

Valmistusaika

1 h

Ainesosat

2 dlmantelijauhoja tai -jauhetta
0,75 dlvettä
0,25 dloliiviöljyä
0,25 dllimen mehua
1iso valkosipulinkynsi
1 tlsuolaa
0,25 tlmustapippuria
0,25 tltilliä

Sekoita kaikki ainesosat tehosekoittimella tai sauvasekoittimella, kunnes saat sileää tahnaa. Painele seosta harsokankaan läpi tiheässä siivilässä hetken aikaa, jotta ylimääräinen neste puristuu ja tahnasta tulee hiukan kiinteämpää. Asettele leivinpaperi pieneen uunivuokaan ja kaada seos sen päälle.

Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 45 minuuttia, kunnes pinta on ruskistunut kauniisti. Reseptistä tulee noin 100 grammaa mantelijuustoa, joka säilyy hyvänä 4 päivää ilmatiiviisti säilytettynä jääkaapissa.

Tulosta