Annosten määrä

4

Valmistusaika

1 h

Salsakastike

3 kpl (n. 400 g)isoja tomaatteja
½sipuli
1valkosipulinkynsi
1 (n. 8 g)punainen chilipaprika
0,25 tlmustapippuria
0,5 rkloliiviöljyä

Silppua sipuli ja valkosipulinkynsi sekä chilipaprika. Huuhtele tomaatit ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi terävällä tomaattiveitsellä. Kaada pienen kattilan pohjalle puoli ruokalusikallista oliiviöljyä ja kuullota sipuleita miedolla lämmöllä parin minuutin ajan. Lisää sitten kattilaan tomaattikuutiot, chilisilppu ja mustapippuri ja sekoita sipuleiden kanssa. Keitä salsaa noin 15 minuutin ajan. Anna salsan poreilla ensin kovemmalla lämmöllä, jotta ylimääräinen neste haihtuu kattilasta. Kun kastike alkaa kiinteytyä, pienennä lämpöä ja keitä kastike kokoon. Kaada valmis salsakastike kippoon odottamaan.

Jogurttikastike

250 gmaustamatonta soijajogurttia
1,5 tlsavupaprikajauhetta
1 tljauhettua korianteria
1 tljuustokuminaa
0,5 tlmietoa chilijauhetta
0,5 tlmustapippuria
0,5 tlsuolaa
0,25 tlsitruunankuorijauhetta
0,25 tlvalkosipulijauhetta

Salsan kiehuessa valmista jogurttikastike mittaamalla mausteet pienehköön astiaan ja kaada päälle maustamaton soijajogurtti. Sekoita mausteet huolellisesti jogurttiin ja laita kastike jääkaappiin maustumaan.

Kuoret & täytteet

50 gjääsalaattia
150 gkurkkua
1iso tomaatti
3 kpl (n. 35 g)jalapenoja
12 kpltacokuoria

Huuhtele jääsalaatti, kurkku, tomaatti ja jalapenot. Revi salaatinlehdet valmiiksi odottamaan, kuutioi kurkku pieniksi paloiksi ja viipaloi toimaatti. Leikkaa jalapenot renkaiksi ja poista niiden siemenet. Laita tacokuoret uuniin lämpenemään paketin ohjeen mukaan (esim. 15 minuutiksi 125 asteessa).

Nyhtökaura

240 gmaustamatonta nyhtökauraa
1 tlmustapippuria
0,5 tlsuolaa
1 tlsavupaprikajauhetta
0,25 tlmietoa chilijauhetta
1 rkloliiviöljyä

Kun tacokuoret ovat uunissa, kaada paistinpannulle oliiviöljyä ja nyhtökaura. Paista nyhtökauraa miedolla lämmöllä noin 10 minuutin ajan ja pilko isompia nyhtökauramöykkyjä hieman pienemmiksi. Mausta nyhtökaura mustapippurilla, suolalla, savupaprikajauheella ja miedolla chilijauheella.

Täytä tacot nyhtökauralla, salaatilla, kurkulla, tomaatilla, jalapenorenkailla, salsakastikkeella ja jogurttikastikkeella.

Tulosta