Nyhtöhernesalaatti

Nyhtöhernesalaatti

Annosten määrä

2

Valmistusaika

30 min

Ainesosat

280 gyrttimaustettua nyhtöhernettä
1 tlsavupaprikajauhetta
1 rklvaahterasiirappia
350 gkesäkurpitsaa
100 gporkkanaa
5 gruohosipulia
5 grucolaa
2 rkloliiviöljyä paistamiseen

Kastike

½limen mehu
2 rklseesamiöljyä
2 rkl(gluteenitonta) soijakastiketta
2 rklvaahterasiirappia
1valkosipulinkynsi

Valmista ensin kastike silppuamalla valkosipulinkynsi ja sekoittamalla se muiden kastikeainesten kanssa pieneen kippoon.

Suikaloi kesäkurpitsa spiraalileikkurilla (tai sen puuttuessa kuorimaveitsellä) nauhoiksi ja paista nopeasti 1-2 minuutin ajan paistinpannulla ruokalusikallisessa oliiviöljyä, kunnes nauhat pehmenevät. Kuori porkkana ja suikaloi siitä esimerkiksi kuorimaveitsellä nauhoja. Silppua ruohosipuli ja nypi rucolan lehdet. Sekoita kesäkurpitsa- ja porkkananauhat sekä ruohosipuli ja rucola isossa kulhossa keskenään. Kaada kastike kulhoon vihannesten päälle, sekoita ja jätä maustumaan siksi aikaa, kun paistat nyhtöherneen.

Kaada paistinpannulle ruokalusikallinen oliiviöljyä ja paista siinä nyhtöhernettä noin 10 minuuttia, kunnes se on sulaa ja saa hiukan väriä pintaansa. Mausta savupaprikajauheella ja vaahterasiirapilla. Sekoita nyhtöherne vihannesten joukkoon.

Tulosta