Soijapaloja hoisin-kastikkeessa

Soijapaloja hoisin-kastikkeessa

Annosten määrä

4

Valmistusaika

1 h

Hoisin-kastike

0,5 dl(gluteenitonta) soijakastiketta
0,25 dlruokosokerisiirappia
0,3 dlhuoneenlämpöistä maapähkinävoita
0,25 dlseesamiöljyä
2 tlriisiviinietikkaa
2 rklvettä
1valkosipulinkynsi
1 tlmustapippuria
1 tlchilijauhetta
0,25 tljauhettua korianteria
0,25 tl(ceylonin)kanelia
0,25 tljauhettua tähtianista

Murskaa tähtianis morttelissa tai aja maustemyllyllä hienoksi jauheeksi sekä hienonna valkosipulinkynsi mahdollisimman pieneksi silpuksi. Sekoita kaikki ainekset huolellisesti keskenään ja anna kastikkeen tekeytyä jääkaapissa ainakin puolen tunnin ajan.

Ainesosat

280 g(gluteenittomia) maustamattomia soijapaloja
1punainen suippopaprika
1sipuli
75 gherneenpalkoja
140 gbambunversoja
140 gvesikastanjoita
2 rkloliiviöljyä
2 tlsavupaprikajauhetta
0,5 tlmustapippuria
0,5 tlsuolaa
125 griisinuudeleita

Kun kastike on tekeytymässä jääkaapissa, pese ja suikaloi suippopaprika sekä silppua sipuli. Huuhtele ja valuta herneenpalot, bambunversot ja vesikastanjat. Jätä odottamaan vuoroaan.

Kuumenna ruokalusikallinen oliiviöljyä paistinpannulla ja paista soijapaloja siinä noin 5-10 minuutin ajan koko ajan käännellen. Mausta savupaprikajauheella, mustapippurilla ja suolalla. Voit pilkkoa halutessasi isoimpia soijapaloja hiukan pienemmiksi. Kun soijapalat ovat kypsiä ja saaneet hiukan väriä pintaansa, siirrä ne sivuun odottamaan. (Kuvan annoksessa käytettiin Oumph!-soijapaloja.)

Kuumenna taas ruokalusikallinen oliiviöljyä pannulla ja kuullota paprikasuikaleet ja sipulisilppu pehmeäksi keskilämmöllä. Lisää herneenpalot, bambunversot ja vesikastanjat ja paistele vielä hetki. Kippaa mukaan kypsät soijapalat ja kaada päälle hoisin-kastike. Pienennä lämpöä ja anna kastikkeen imeytyä vielä noin 5-10 minuutin ajan välillä käännellen.

Valmista riisinuudelit erillisessä kattilassa tai kulhossa kaatamalla niiden päälle kiehuvaa vettä ja anna niiden pehmentyä vedessä kolmen minuutin ajan. Valuta riisinuudelit ja tarjoile ruoan kanssa.

Tulosta