Annosten määrä
4Esivalmistelu
30 minValmistusaika
1 hKastike
0,5 dl | oliiviöljyä | |
1 rkl | balsamico-viinietikkaa | |
1 rkl | sitruunamehua | |
2 | valkosipulinkynttä | |
1 tl | mustapippuria | |
0,5 tl | suolaa | |
0,5 tl | sokeria | |
1 tl | sinappia | |
1 rkl | tuoretta tilliä silputtuna |
Laita pasta kiehuvaan veteen valmistumaan ja ala tehdä kastiketta. Kaada pieneen kippoon puoli desilitraa öljyä. Lisää ruokalusikallinen balsamicoa ja purista ruokalusikallinen sitruunan mehua joukkoon. Silppua valkosipulinkynsi ja tilli pieneksi ja sekoita mukaan kastikkeeseen. Mausta vielä suolalla, sokerilla ja sinapilla sekoitellen tasaiseksi seokseksi.
Ainesosat
3,5 dl | värillistä simpukkapastaa | |
150 g | punaista paprikaa | |
200 g | kurkkua | |
250 g | miniluumutomaatteja | |
140 g | maissia | |
60 g | kapriksia |
Kun pasta on keittynyt al denteksi, huuhtele se kylmällä vedellä, valuta vesi pois ja kaada isoon kulhoon. Kaada kastike pastan päälle ja sekoita huolellisesti. Kuutioi paprika ja kurkku. Halkaise miniluumutomaatit ja valuta maissit ja kaprikset (vinkki: älä käytä halpoja kapriksia). Sekoita kaikki aineet pastan joukkoon. Anna salaatin marinoitua vähintään tunti jääkaapissa ennen syömistä.