Kanake-riisipannu

Kanake-riisipannu

Annosten määrä

2

Esivalmistelu

1 h 30 min

Valmistusaika

30 min

Esivalmistelu: Kanake

2,5 dlkikhernejauhoja
0,75 tlsuolaa
0,25 tlkurkumaa
0,25 tljuustokuminaa
4,25 dlvettä

Valmista ensin kanake sekoittamalla kaikki ainesosat kulhossa esimerkiksi sauvasekoittimella. Valuta seos paistinpannulle ja sekoittele yhtenään keskilämmöllä noin viiden minuutin ajan, kunnes seos alkaa saostua. Seoksen muututtua kiinteäksi kääntele sitä vielä pari minuuttia ja kaada seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan noin 2 cm korkuiseksi. Jätä massa jäähtymään 10 minuutiksi ja laita sen jälkeen vuoka tunniksi jääkaappiin jähmettymään. Ainesosista tulee kaksinkertainen annos, josta puolet voit säästää toista ruokaa varten.

Ainesosat

200 glehtikaalia
2valkosipulinkynttä
0,25 tlsuolaa
0,25 tlmustapippuria
0,25 tlchilijauhetta
2 rklauringonkukkaöljyä
1 rkloliiviöljyä
2 dlpunariisiä
1 tlseesaminsiemeniä

Leikkaa kanake pieniksi kuutioiksi ja mausta suolalla, mustapippurilla ja chilijauheella. Paista kuutiot paistinpannulla auringonkukkaöljyssä rapeaksi ja kaada pannulta esimerkiksi lautaselle odottamaan.

Silppua valkosipulinkynnet hienoksi. Pese lehtikaali, poista paksut lehtiruodit sekä suikaloi lehdet. Kaada pannulle ruokalusikallinen oliiviöljyä ja valkosipulisilppu. Nostele lehtikaalisuikaleet pannulle ja paista miedolla lämmöllä noin kymmenen minuutin ajan, kunnes lehdet ovat saaneet hiukan väriä pintaansa. Kun lehtikaalit ovat valmiita, lisää pannulle kanakekuutiot lämpiämään vielä hetkeksi ja ripottele joukkoon seesaminsiemenet.

Keitä punariisi samalla, kun paistat kanakekuutioita ja lehtikaalisuikaleita, jotta se valmistuu yhtä aikaa. Lopuksi jaa riisi lautasille ja nostele kanake-lehtikaalipaistos päälle.

Tulosta