Täytetyt bagelit

Täytetyt bagelit

Annosten määrä

6

Valmistusaika

2 h

Käymisainekset

7 gkuivahiivaa
1 gruokosokeria
1,25 dlhuoneenlämpöistä vettä

Mittaa pieneen astiaan kuivahiiva, ruokosokeri ja vesi. Sekoita ja jätä seos huoneenlämpöön noin 5-10 minuutiksi.

Taikinaan

140 gerikoisvehnäjauhoja
100 gtäysjyvävehnäjauhoja
15 gruokosokeria
1 gsuolaa
30 ghuoneenlämpöistä (vegaanista) margariinia

Seoksen käydessä mittaa isoon kulhoon taikinaa varten vehnäjauhot, täysjyvävehnäjauhot, sokeri ja suola. Lisää sitten käynyt, kupliva neste ja lopuksi margariini. Vaivaa taikinaa muutaman minuutin ajan, kunnes saat kimmoisan pallon. Peitä kulho leivinliinalla ja jätä taikina turpoamaan 40 minuutiksi esimerkiksi kuumalla vedellä täytetyn tiskialtaan päällä olevalle uuniritilälle.

40 minuutin kuluttua pyörittele taikinasta kuusi tasakokoista palloa ja asettele ne bagelmuotteihin tai tee pallon keskelle reikä sormella ja muotoile renkaaksi. Peitä renkaat leivinliinalla ja anna kohota vielä 20 minuutin ajan. Laita tässä välissä uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Muut

5 gruokasoodaa bageleiden keittämiseen
2 tlkuorittuja hampunsiemeniä
2 tlseesaminsiemeniä

Täytä isohko kattila (2-3 litraa) vedellä noin puoliväliin asti ja lisää veteen ruokasooda. Kun vesi alkaa kiehua, upota bagelit muotteineen (tai muottien puuttuessa esim. reikäkauhan avulla) varovasti veteen noin 10 sekunnin ajaksi ja nosta ylös. Ripottele bageleiden päälle kuorittuja hampunsiemeniä ja seesaminsiemeniä.

Paista bageleita 200-asteisen uunin keskitasolla 15 minuutin ajan joko muotteineen tai leivinpaperin päällä ritilällä. Halkaise valmiit bagelit terävällä veitsellä ja täytä mieleisilläsi täytteillä. Kuvan bagelit on täytetty margariinilla, jääsalaatilla, kurkulla ja miniluumutomaateilla.

Tulosta