Annosten määrä
2Valmistusaika
1 hTortillasipsit
1,75 dl (115g) | durumjauhoja | |
2 tl | oliiviöljyä | |
0,5 tl | suolaa | |
0,70 dl | vettä |
Valmista ensin tortillakuoret sekoittamalla durumjauhot, öljy ja suola. Lisää vettä vähitellen ja alusta taikina kimmoisaksi ja vaivaa sitä 5 minuutin ajan. Muotoile taikinasta tanko ja pyörittele siitä neljä samankokoista palloa.
Kauli pallot jauhotetulla alustalla ohuiksi tortillalätyiksi. Paista lätyt kuumalla pannulla molemmin puolin sen aikaa, että niihin ilmestyy ruskeita pilkkuja. Jätä lätyt odottamaan esimerkiksi lautaselle.
Avokadodippi
1 | suuri avokado | |
1 | valkosipulinkynsi | |
½ | limen mehu | |
0,25 tl | suolaa | |
0,25 tl | mustapippuria | |
0,25 tl | chilijauhetta |
Valmista avokadodippi murskaamalla kaikki ainekset sileäksi sauvasekoittimella. Jätä dippi jääkaappiin maustumaan kastikkeen teon ajaksi.
Papukastike
1 | sipuli | |
1 | pieni punainen suippopaprika | |
2 | valkosipulinkynttä | |
170 g | keitettyjä kidneypapuja | |
170 g | keitettyjä mustapapuja | |
100 g | maissia | |
10 kpl | jalapenoviipaleita | |
400 g | tomaattimurskaa | |
70g | tomaattipyrettä | |
1 dl | vettä | |
2 tl | savupaprikajauhetta | |
1 tl | jauhettua korianteria | |
1 tl | juustokuminaa | |
1 tl | tulista chilijauhetta | |
0,5 tl | mustapippuria | |
0,5 tl | suolaa | |
1 rkl | kookosskokeria | |
1 rkl | oliiviöljyä |
Kuutioi sipuli ja paprika pieniksi palasiksi sekä silppua valkosipulinkynnet valmiiksi odottamaan. Kaada paistinpannulle ruokalusikallinen öljyä ja lisää sipuli- ja paprikakuutiot kuullottaen noin 5 minuutin ajan. Lisää joukkoon tomaattimurska, tomaattipyre, vesi, kidneypavut, mustapavut, maissi, jalapenoviipaleet sekä valkosipulisilppu. Sekoita kaikki ainekset keskenään pannulla ja lisää mausteet sekä kookossokeri ja agavesiirappi. Anna hautua keskilämmöllä noin 15 minuutin ajan, kunnes ylimääräinen neste on haihtunut.
Sipsien maustamiseen
1 rkl | oliiviöljyä | |
0,25 tl | suolaa | |
0,25 tl | jauhettua korianteria | |
0,5 tl | savupaprikajauhetta | |
0,25 tl | mustapippuria | |
0,25 tl | chilijauhetta |
Kastikkeen poreillessa lämmitä uuni 175 asteeseen. Leikkaa tortillalätyt ruokasaksilla sipsien kokoisiksi kolmioiksi ja sekoita niihin kulhossa ruokalusikallinen oliiviöljyä sekä mausteet ja sekoita huolellisesti. Asettele maustetut sipsit leivinpaperille mahdollisimman tasaisesti. Paista uunin keskitasolla noin 10 minuuttia välillä sekoitellen, kunnes sipsit alkavat rapsakoitua.
Kasaa lautaselle tortillasipsejä, kastiketta ja avokadodippiä.