Annosten määrä

24

Valmistusaika

30 min

Toffeekuori

2 dlsokeria
2 dl(vegaanista) vispikermaa

Nougatsisus

50 g(vegaanista) hasselpähkinälevitettä
50 gtummaa suklaata
24hasselpähkinää

Päällissuklaa

50 gtummaa suklaata

Valmista ensin toffeekuori. Kaada kattilaan sokeri ja vispikerma ja keitä seosta noin 8 minuuttia keskilämmöllä poreillen, kunnes siitä tulee pehmeää toffeeta. Toffeen valmiuden voit testata pudottamalla pienen pisaran toffeeta kylmään veteen. Jos pisarasta voi muotoilla kiinteän pallon, on toffee valmista. Kaada toffee esimerkiksi 24 jääpalamuottiin ja anna jäähtyä. Kun se on jäähtynyt muotoiltavaksi, paina peukaloilla kuoppa keskelle niin, että reunat nousevat ylös muottia myöten. Anna toffeekuorien jähmettyä jääkaapissa 15–20 minuuttia.

Kuorien jähmettyessä jääkaapissa valmistetaan nougatsisus. Sulata suklaa esimerkiksi vesihauteessa ja sekoita siihen hasselpähkinälevite. Paahda hasselpähkinät kuumalla paistinpannulla ilman öljyä. Lisää hasselpähkinä-suklaaseosta toffekuoren päälle ja paina päälle paahdettu hasselpähkinä ja kaada päälle taas hasselpähkinä-suklaaseosta. Sulata vielä päällissuklaa ja lopuksi koristele namit pudottamalla pienet suklaapisarat päälle.

Tulosta