Annosten määrä
2Valmistusaika
40 minAinesosat
170 g | porkkanaa | |
170 g | bataattia | |
170 g | parsakaalia | |
1,5 dl | kuivia vihreitä linssejä | |
0,5 dl | oliiviöljyä | |
1 | valkosipulinkynsi | |
1 tl | suolaa | |
1 tl | juustokuminaa | |
0,5 tl | (ceylonin)kanelia | |
½ | lime |
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Valitse tarpeeksi paksu porkkana ja bataatti, jotka voi leikata spiraalileikkurilla. Kuori porkkanat ja bataatti ja aja ne spiraalileikkurin läpi. Irrota parsakaalin nuput ja silppua valkosipulinkynsi. Sekoita oliiviöljy, valkosipulinkynsi, suola, juustokumina ja kaneli keskenään. Levittele vihannekset uunipellille leivinpaperin päälle ja kaada öljy-mausteseos päälle. Paahda 25 minuuttia sekoitellen välillä. Keitä linssit kattilassa kypsiksi ja lisää paahtuneiden vihannesten joukkoon. Purista lopuksi salaatin päälle puolikkaan limen mehu.