Linssi-kvinoapasteijat

Linssi-kvinoapasteijat

Annosten määrä

16

Valmistusaika

1 h

Täyte

2,5 dlkuivia vihreitä linssejä
1 dlkvinoaa
1 kplsipuli
1 kplpaprika

Mausteet

1 tlsuolaa
1 tlmustapippuria
2 tlcurryjauhetta
1 tljuustokuminaa
1 tlpaprikajauhetta
1 tlkurkumaa
1 tlkuivattua persiljaa
0,25 tl(ceylonin)kanelia
0,25 tlchilirouhetta

Lisäksi

1 pkt (8 levyä)lehtitaikinaa

Pasteijoiden täytteen valmistaminen vie tovin, mutta kuorena käytetään valmista lehtitaikinaa, joten se nopeuttaa valmistumista. Lisäksi täyte riittää 16 lehtitaikinalevyyn (eli kahteen paketilliseen), joten puolet täytteestä voi pakastaa ja ottaa nopeasti käyttöön tarpeen tullen.

Ota ensimmäiseksi lehtitaikina sulamaan. Keitä kvinoa ja linssit omissa kattiloissaan pakettien ohjeiden mukaan. Pilko sipulit ja paprika pieniksi palasiksi ja kuullota pannulla öljyssä. Kun linssit ja kvinoa ovat kypsiä, lisää ne paprikan ja sipulin joukkoon pannulle. Lisää mausteet ja sekoita huolellisesti. Leikkaa lehtitaikinalevyt puoliksi ja käännä neliöt täytettäviksi kolmioiksi sulkemalla ensin toinen sivu. Lusikoi täyte sisään ja sulje kolmio nipistelemällä.

Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 10–12 minuuttia.

Tulosta