Spagetti bolognese

Spagetti bolognese

Annosten määrä

2

Valmistusaika

45 min

Ainesosat

200 gspagettia
400 gsäilöttyjä kuorittuja tomaatteja
3,5 dlvettä
100 gsoijapapuhiutaleita
100 gporkkanaa raastettuna
2valkosipulinkynttä
1sipuli
50 gkalamataoliiveja
10 gtuoreita basilikan lehtiä
2 tlkuivattua basilikaa
2 tlkuivattua oreganoa
1 tlsavupaprikajauhetta
0,5 tlmietoa chilijauhetta
0,5 tlmustapippuria
0,5 tlsuolaa
1 rklsoijakastiketta
1 rkloliiviöljyä

Päälle

10 kplbasilikan lehtiä

Silppua tuoreet basilikan lehdet ja jätä silppu sivuun odottamaan. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet, leikkaa oliivit renkaiksi ja raasta porkkana karkeaksi raasteeksi.

Kaada paistinpannulle ruokalusikallinen oliiviöljyä ja kuullota sipulisilppua sekä porkkanaraastetta noin 5-10 minuuttia. Lisää kuoritut tomaatit, noin 2,5 dl vettä, valkosipulisilppu, oliivirenkaat, mausteet sekä soijakastike. Pilko tomaatit lastalla pienemmiksi. Hauduttele kastiketta miedolla lämmöllä 10 minuuttia ja lisää vettä tarpeen mukaan. Sirottele joukkoon soijapapuhiutaleet hauduttellen edelleen vielä noin 5-10 minuuttia. Sekoita lopuksi basilikasilppu pastakastikkeen joukkoon.

Keitä spagetti al denteksi runsaassa vedessä, johon on lisätty suolaa. Sekoita kastike ja spagetti keskenään ja ripottele päälle kokonaisia basilikan lehtiä.

Tulosta