Annosten määrä
2Valmistusaika
45 minAinesosat
200 g | spagettia | |
400 g | säilöttyjä kuorittuja tomaatteja | |
3,5 dl | vettä | |
100 g | soijapapuhiutaleita | |
100 g | porkkanaa raastettuna | |
2 | valkosipulinkynttä | |
1 | sipuli | |
50 g | kalamataoliiveja | |
10 g | tuoreita basilikan lehtiä | |
2 tl | kuivattua basilikaa | |
2 tl | kuivattua oreganoa | |
1 tl | savupaprikajauhetta | |
0,5 tl | mietoa chilijauhetta | |
0,5 tl | mustapippuria | |
0,5 tl | suolaa | |
1 rkl | soijakastiketta | |
1 rkl | oliiviöljyä |
Päälle
10 kpl | basilikan lehtiä |
Silppua tuoreet basilikan lehdet ja jätä silppu sivuun odottamaan. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet, leikkaa oliivit renkaiksi ja raasta porkkana karkeaksi raasteeksi.
Kaada paistinpannulle ruokalusikallinen oliiviöljyä ja kuullota sipulisilppua sekä porkkanaraastetta noin 5-10 minuuttia. Lisää kuoritut tomaatit, noin 2,5 dl vettä, valkosipulisilppu, oliivirenkaat, mausteet sekä soijakastike. Pilko tomaatit lastalla pienemmiksi. Hauduttele kastiketta miedolla lämmöllä 10 minuuttia ja lisää vettä tarpeen mukaan. Sirottele joukkoon soijapapuhiutaleet hauduttellen edelleen vielä noin 5-10 minuuttia. Sekoita lopuksi basilikasilppu pastakastikkeen joukkoon.
Keitä spagetti al denteksi runsaassa vedessä, johon on lisätty suolaa. Sekoita kastike ja spagetti keskenään ja ripottele päälle kokonaisia basilikan lehtiä.