Annosten määrä
12Valmistusaika
2 hAinesosat
5 dl | kädenlämpöistä vettä | |
11 g | kuivahiivaa | |
6 dl | sämpyläjauhoja | |
2 dl | spelttijauhoja | |
1 dl | chiasiemeniä | |
0,75 dl | pellavansiemenrouhetta | |
1 rkl | oliiviöljyä | |
1 tl | suolaa | |
2 tl | agavesiirappia | |
0,5 dl | vehnäjauhoja leipomiseen |
Liuota kuivahiiva kädenlämpöiseen veteen kulhossa. Lisää spelttijauhot, chiasiemenet, pellavansiemenrouhe, oliiviöljy, suola ja agavesiirappi. Alusta taikinaksi lisäten sämpyläjauhoja vähitellen, kunnes taikina alkaa muuttua kimmoisaksi. Anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla noin tunnin ajan.
Kun taikina on kaksinkertaistunut, pudota se vehnäjauhoilla jauhotetulle alustalle. Muotoile taikina noin 5 cm paksuksi ja 20 cm x 30 cm levyksi. Leikkaa taikinalevy 12 osaan esim. metallisella taikinakaapimella, lastalla tai terävällä veitsellä. Nostele sämpylät uunipelleille leivinpaperin päälle ja anna kohota liinan alla vielä 30 minuuttia. Paista tämän jälkeen uunin keskitasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia.