Belugalinssi-pekaanipasta

Belugalinssi-pekaanipasta

Annosten määrä

2

Valmistusaika

45 min

Ainesosat

1 dlkuivia belugalinssejä
150 glehtikaalia
3valkosipulinkynttä
0,5 dlpekaanipähkinöitä
1 rklkurpitsansiemenöljyä
3 rkloliiviöljyä
0,75 tlmietoa chilijauhetta
0,5 tlmustapippuria
0,5 tlsuolaa
200 gpennepastaa

Huuhtele belugalinssit ja laita ne keittymään runsaaseen veteen. Keitä myös pennepasta al denteksi niin, että se valmistuu suurin piirtein samaan aikaan linssien kanssa.

Pese lehtikaali, poista kovat lehtiruodit ja suikaloi lehdet. Jätä lehtikaali odottamaan vuoroaan ja silppua myös valkosipuli. Kaada paistinpannulle ruokalusikallinen oliiviöljyä ja kääntele valkosipulia ja chilijauhetta öljyssä parin minuutin ajan. Lisää sitten pannulle 2 ruokalusikallista oliiviöljyä ja lehtikaalisuikaleet. Paista lehtikaalisuikaleita noin 10 minuutin ajan (halutessasi kannen alla), kunnes ne ovat pehmenneet. Mausta mustapippurilla, suolalla ja kurpitsansiemenöljyllä.

Kun lehtikaalisuikaleet ovat pehmenneet, lisää paistinpannulle kypsät linssit sekä pekaanipähkinät ja sekoittele vielä muutama minuutti, jotta pähkinät pehmenevät hiukan. Tarjoile paistos pennepastan kanssa.

Tulosta