Annosten määrä
12Valmistusaika
1 hPohja
100 g | (vegaanista) margariinia | |
0,75 dl | ruokosokeria | |
4 dl | vehnäjauhoja | |
1 tl | leivinjauhetta | |
0,75 dl | vettä |
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen ja voitele valmiiksi uunivuoka (⌀ 26 cm). Vispaa huoneenlämpöinen margariini ja ruokosokeri kulhossa vaahtomaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon vehnäjauhot, leivinjauhe ja vesi. Sekoittele, kunnes saat aikaiseksi tahmean taikinapallon. Painele taikina käsin vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi ja tee myös pienet reunat täytteen varalle.
Täyte
500 g | maustamatonta soijajogurttia | |
1,5 dl | tomusokeria | |
1 rkl | perunajauhoja | |
200 g | pakastettuja mustikoita |
Kaada kulhoon soijajogurtti ja sihtaa sen päälle tomusokeri ja perunajauho siivilän avulla. Sekoita hyvin. Lisää joukkoon jäiset mustikat nopeasti lusikalla käännellen. Lopuksi kaada täyte vuokaan piirakkapohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi.
Paista piirakkaa uunin keskitasolla 200 asteessa ensin 15 minuutin ajan. Vähennä sitten lämpö 175 asteeseen ja jatka paistamista vielä 20–25 minuuttia, kunnes jogurttitäytteen pinta on hyytynyt. Anna piirakan jäähtyä rauhassa ja laita se vielä jääkaappiin kylmenemään ennen tarjoilua.