Annosten määrä
2Valmistusaika
45 minAinesosat
250 g | härkäpapusuikaleita | |
1 | iso sipuli | |
2 | valkosipulinkynttä | |
100 g | broccolineja eli varsiparsakaaleja | |
100 g | tuoreita herkkusieniä | |
1,5 | punaista chilipalkoa | |
0,5 tl | suolaa | |
2 rkl | paahdettua seesamiöljyä paistamiseen | |
2 dl | (kokojyvä)basmatiriisiä |
Kastike
1 tl | raastettua inkivääriä | |
3 rkl | soijakastiketta | |
2 rkl | paahdettua seesamiöljyä | |
2 rkl | fariinisokeria | |
1 rkl | riisiviinietikkaa | |
0,5 tl | jauhettua mustapippuria myllystä | |
1,5 tl | chilijauhetta | |
1 rkl | seesaminsiemeniä | |
2 rkl | vettä | |
1 rkl | maissitärkkelystä |
Laita riisi keittymään pakkauksen ohjeen mukaan ja ala valmistaa kastiketta. Kuori ja raasta inkivääri. Sekoita sitten kaikki kastikkeen ainekset pienessä kipossa keskenään. Lisää maissitärkkelys viimeiseksi ja sekoita hyvin. Jätä kastike jääkaappiin odottamaan hetkeksi.
Pilko sipuli ja hienonna valkosipulinkynnet. Poista chilien siemenet ja leikkaa chilit renkaiksi. Puhdista broccolinit ja herkkusienet juoksevan veden alla ja viipaloi sienet.
Lorauta paistinpannulle 2 ruokalusikallista paahdettua seesamiöljyä ja kuullota siinä sipulisilppua pari minuuttia. Lisää sitten hienonnettu valkosipuli, chilirenkaat, broccolinit ja herkkusieniviipaleet. Hauduttele vihanneksia keskilämmöllä noin 10 minuutin ajan. Lisää härkäpapusuikaleet joukkoon ja paista muutama minuutti, kunnes ne saavat hiukan väriä. (Kuvan annoksessa käytettiin Beanit-härkäpapusuikaleita.)
Kaada lopuksi kastike pannulle ja hauduttele miedolla lämmöllä parin minuutin ajan. Tarjoile riisin kanssa.