Annosten määrä
2Valmistusaika
1 hAinesosat
2 kpl ~ 300 g | punajuuria | |
160 g | kaurapalaa tai maustamatonta tofua | |
150 g | tuoreita tummia luumuja | |
6 kpl ~ 75 g | minitomaatteja | |
50 g | (vegaanisia) savujuustoviipaleita | |
muutamia | viinisuolaheinän lehtiä | |
50 g | jääsalaattia | |
1,5 rkl | oliiviöljyä | |
0,25 tl | mustapippuria | |
0,25 tl | suolaa | |
2 rkl | luumusiirappia |
Pese punajuuret ja keitä kuorineen kypsiksi. Keittoaika vaihtelee punajuurten koosta riippuen 30-60 minuutin välillä. Kuutioi kaurapala (tai tofu) pieniksi kuutioiksi ja paista oliiviöljyssä paistinpannulla rapsakaksi. Mausta mustapippurilla ja suolalla.
Kuori ja kuutioi kypsät punajuuret, revi salaatti, halkaise minitomaatit, pilko luumut ja leikkaa juustoviipaleet pienemmiksi palasiksi. Huom. reseptissä oleva luumujen paino on mitattu ilman kiviä.
Kokoa annokset asettelemalla ensin pohjalle jääsalaattia ja viinisuolaheinän lehtiä. Nosta päälle punajuurikuutiot, kaurapala- tai tofukuutiot, luumun palaset, halkaistut tomaatit ja juustoviipaleet. Valuta mausteeksi ruokalusikallinen luumusiirappia.