Annosten määrä

2

Esivalmistelu

1 h 30 min

Valmistusaika

1 h 15 min

Esivalmistelu: Kanake

2,5 dlkikhernejauhoja
0,75 tlsuolaa
0,25 tlkurkumaa
0,25 tljuustokuminaa
4,25 dlvettä

Sekoita kanakkeen ainesosat sauvasekoittimella tasaiseksi. Kaada seos paistinpannulle ja sekoittele yhtäjaksoisesti pohjaa myöten keskilämmöllä n. 5 minuuttia, kunnes seos alkaa muuttua paksuksi ja kiinteäksi. Kääntele tämän jälkeen vielä pari minuuttia ja kaada leivinpaperilla vuorattuun vuokaan parin sentin korkuiseksi levyksi. Anna kanakkeen jäähtyä kymmenisen minuuttia ja tämän jälkeen tunti jääkaapissa. Reseptistä tulee kaksinkertainen annos, joten halkaise kimpale kahtia ja säilö toinen puoli jääkaappiin seuraavaa ruokaa varten.

Leivitykseen

2,5 dlvettä
2,25 dlvehnäjauhoja
2,5 dlkorppujauhoja
3 rklseesaminsiemeniä
1 tlkurkumaa
0,5 tlvalkopippuria
½sitruunan raastettu kuori
0,5 dlauringonkukkaöljyä paistamiseen

Kanake muuttuu pian kalakkeeksi, kun se leivitetään rapeaksi. Leikkaa ensin kanakkeen puolikas vaakasuunnassa puoliksi, jolloin saat kaksi levyä. Pilko levyt 24 tikuksi, jotka ovat noin 5 cm pitkiä ja 1,5 cm leveitä.

Ota esiin kaksi kulhoa leivitystä varten ja raasta sitruunan kuori. Vispaa vesi ja vehnäjauhot toisessa kulhossa paksuksi lettutaikinaa muistuttavaksi velliksi ja sekoita toisessa kulhossa korppujauhot, seesaminsiemenet, kurkuma, valkopippuri ja sitruunan raastettu kuori keskenään. Dippaa tikku ensin vehnäjauhoseokseen ja sitten korppujauhoseokseen ja vielä kerran vehnäjauhoseokseen ja lopuksi korppujauhoseokseen. Painele leivitys kunnolla kiinni joka puolelle tikkua ja muotoile neliskanttiseksi. Tee näin kaikille tikuille ja asettele kalakepuikot odottamaan esimerkiksi leikkuulaudalle. Vinkki: jos leivitysainekset tuntuvat tarttuvan sormiin, voit ottaa käyttöön vielä vesikulhon, jossa dippaat välillä sormenpäitäsi ja kuivaat paperiin.

Kun tikut on leivitetty, kaada paistinpannulle noin puoli desilitraa auringonkukkaöljyä ja paista kalakepuikot keskilämmöllä rapeiksi ja kullanruskeiksi lisäten öljyä tarpeen mukaan.

Perunamuusi

750 gperunoita
2 dlkaurakermaa
0,5 tlsuolaa

Ennen kuin alat paistaa kalakepuikkoja, kuori perunat ja paloittele ne lohkoiksi. Kun alat paistaa kalakepuikkoja, keitä perunalohkot pehmeiksi suolalla maustetussa vedessä ja muussaa sen jälkeen perunasurvimella kaurakerman kanssa muussiksi. Lisää puoli teelusikallista suolaa.

Tillikastike

2 dlmaustamatonta soijajogurttia
0,25 dlsitruunan mehua
0,5 tlsuolaa
0,25 tlmustapippuria
2 rkltuoretta tilliä silputtuna

Valmista myös tillikastike kalakepuikkojen paistuessa. Silppua tilli ja purista sitruunan mehu kastiketta varten. Sekoita kastikkeen ainesosat keskenään. Kun kalakepuikot ovat paistuneet, tarjoile ne perunamuusin ja tillikastikkeen kanssa.

Tulosta