Annosten määrä
4Esivalmistelu
1 hValmistusaika
1 h 30 minMantelijuusto
2 dl | mantelijauhoja tai -jauhetta | |
0,75 dl | vettä | |
0,25 dl | oliiviöljyä | |
0,25 dl | limen mehua | |
1 | iso valkosipulinkynsi | |
1 tl | suolaa | |
0,25 tl | mustapippuria | |
0,25 tl | tilliä |
Valmista ensin mantelijuusto. Sekoita ainekset tehosekoittimella tai sauvasekoittimella sileäksi tahnaksi. Painele tuotosta harsokankaan läpi siivilässä sen aikaa, että ylimääräinen neste poistuu ja seos muuttuu kiinteämmäksi. Nostele seos leivinpaperilla vuorattuun pieneen uunivuokaan ja paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 45 minuuttia, kunnes pinta alkaa ruskistua. Saat 100 grammaa mantelijuustoa, josta puolet murustellaan vuoan sisälle ja puolet päälle.
Ainesosat
3 dl | kvinoaa | |
400 g | tomaattimurskaa | |
70 g | tomaattipyrettä | |
4 dl | vettä | |
350 g | keitettyjä kidneypapuja | |
350 g | keitettyjä mustapapuja | |
3 dl | kaurakermaa | |
50 g | mantelijuustoa | |
1 | sipuli | |
4 | valkosipulinkynttä | |
2 tl | savupaprikajauhetta | |
2 tl | juustokuminaa | |
2 tl | jauhettua korianteria | |
1 tl | mustapippuria | |
1 tl | suolaa | |
0,5 tl | chilijauhetta |
Silppua sipuli ja valkosipuli, huuhdo kvinoa ja murusta mantelijuusto pieniksi murusiksi. Sekoita kaikki ainesosat huolellisesti keskenään suuressa kulhossa ja kaada uunivuokaan. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 45 minuuttia ja sekoittele välillä, jotta kvinoa kypsyy tasaisesti.
Päälle
2 | sipulia | |
1 | paprika | |
1 dl | kaurakermaa | |
50 g | mantelijuustoa |
Kun vuoka on uunissa, leikkaa päälle tuleva sipuli puolirenkaiksi, suikaloi paprika ja kuullota näitä paistinpannulla noin 5 minuuttia. Lisää paprika, sipuli ja kaurakerma vuoan päälle viimeiseksi 15 minuutiksi. Ripottele lopuksi päälle mantelijuuston murusia.