Lehtikaalipaistos

Lehtikaalipaistos

Annosten määrä

2

Valmistusaika

45 min

Ainesosat

300 gbataattia
265 g (1 tlk)keitettyjä kikherneitä
150 glehtikaalia
0,5 dlauringonkukansiemeniä
2valkosipulinkynttä
4 rkloliiviöljyä
0,5 rkltahinia
0,5 tl(ceylonin)kanelia
0,5 tljuustokuminaa
0,25 tlchilihiutaleita
1 tlmustapippuria
0,5 tlsuolaa

Kuori ja leikkaa bataatti kuutioiksi sekä silppua valkosipulinkynnet. Levitä bataattikuutiot leivinpaperin päälle uunipellille ja sekoita kuutioiden joukkoon ruokalusikallinen oliiviöljyä sekä mustapippuri, suola ja valkosipulisilppu. Paahda bataatteja uunin keskitasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Bataattien paahtuessa uunissa valuta ja huuhdo kikherneet ja kaada ne esimerkiksi leikkuulaudan päälle. Pyörittele kikherneet kuivaksi talouspaperipalojen välissä ja anna kuivahtaa 5 minuutin ajan. Ota pieni kulho ja mittaa sinne 2 ruokalusikallista oliiviöljyä sekä tahini, kaneli, juustokumina ja chilihiutaleet ja sekoita ainekset kastikkeeksi. Kun kikherneet ovat kuivahtaneet, kaada ne kulhoon ja sekoita kastikkeeseen.

Pese ja kuivaa lehtikaali, irrota paksut lehtiruodit ja suikaloi lehdet. Pyörittele lehtikaaleihin toisessa kulhossa ruokalusikallinen oliiviöljyä sekä ripaus mustapippuria ja suolaa. Sekoita lehtikaalin joukkoon myös auringonkukansiemenet.

Kun bataatit ovat kypsyneet noin 15 minuuttia, ota pelti ulos ja lisää sille kikherneet sekä levittele päällimmäisiksi lehtikaalisuikaleet siemenineen. Paahda vielä noin 5-10 minuuttia lehtikaalisuikaleita välillä käännellen, kunnes bataatit ovat pehmenneet ja lehtikaalit rapsakoituneet sekä saaneet hiukan väriä pintaansa. Lopuksi sekoita kaikki keskenään ja jaa lautasille.

Tulosta