Annosten määrä
2Valmistusaika
30 minAinesosat
200 g | gnocchi-pastaa | |
150 g | lehtikaalia | |
150 g | porkkanoita | |
1 tlk (200 g) | keitettyjä suuria valkoisia papuja | |
2 | valkosipulinkynttä | |
0,5 tl | suolaa | |
0,5 tl | mustapippuria | |
0,5 tl | chilirouhetta | |
0,25 tl | valkoviinietikkaa | |
1-2 rkl | öljyä |
Lisäksi halutessasi
2 rkl | vihreää pestoa |
Keitä pasta ohjeen mukaan. Hienonna valkosipulinkynnet ja kuori porkkanat. Pese lehtikaali, poista kovat lehtiruodit ja suikaloi lehdet. Leikkaa porkkanat joko spiraalileikkurilla, juustohöylällä tai kuorimaveitsellä nauhoiksi. Nostele lehtikaalisuikaleet ja valkosipulisilppu paistinpannulle ja paista öljyssä noin 10 minuutin ajan, kunnes lehtikaalit alkavat pehmetä ja ovat saaneet hiukan väriä pintaansa. Lisää pannulle sitten suuret valkoiset pavut ja porkkananauhat. Paista vielä hetki ja mausta suolalla, mustapippurilla, chilirouheella ja valkoviinietikalla.
Sekoita paistos ja pasta keskenään lautasella. Halutessasi voit lisätä vielä n. 2 rkl vihreää pestoa.