Annosten määrä
12Valmistusaika
1 h 15 minPohja
0,75 dl | vettä | |
0,25 dl | chiasiemeniä | |
0,5 dl | kookosöljyä | |
0,5 dl | agavesiirappia | |
3 dl | mantelijauhoja | |
0,5 dl | raakakaakaojauhetta | |
1 rkl | kaakaonibsejä | |
1 tl | leivinjauhetta | |
0,25 tl | suolaa |
Lämmitä uuni 175 asteeseen. Päällystä uunivuoka tai -pelti leivinpaperilla. Sulata kookosöljy, mikäli se ei ole sulaa. Yhdistä toisessa kulhossa vesi, chiasiemenet, sula kookosöljy ja agavesiirappi. Sekoita toisessa kulhossa mantelijauhot, raakakaakaojauhe, kaakaonibsit, leivinjauhe ja suola. Sekoita tämän jälkeen kuivat aineet märkiin aineksiin ja taputtele taikina leivinpaperin päälle noin 2 cm korkuiseksi 20 cm x 20 cm neliöksi. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa 30 minuuttia.
Maapähkinäkerros
175 g | sileää maapähkinävoita | |
2 rkl | (vegaanista) margariinia | |
1,75 dl | tomusokeria |
Pohjan jäähtyessä on aika valmistaa maapähkinäkerros. Mittaa maapähkinävoi kulhoon ja sekoita joukkoon 2 rkl margariinia. Sirottele tomusokeri siivilän kautta päälle. Sekoita käsin kiinteäksi taikinapalloksi. Kun pohja on hiukan jäähtynyt, nosta se esimerkiksi leikkuulaudalle leivinpapereineen ja painele maapähkinäkerros tasaisesti pohjan päälle.
Suklaakuorrutus
130 g | (vegaanista) tummaa suklaata | |
1 rkl | kookosöljyä |
Sulata suklaa vesihauteessa ja lisää ruokalusikallinen kookosöljyä. Levitä sulanut suklaa maapähkinäkerroksen päälle. Nosta koko komeus pakastimeen noin 15 minuutiksi suklaan jähmettämiseksi ja leikkaa sitten neliöstä 12 ruutua.