Maapähkinäruudut

Maapähkinäruudut

Annosten määrä

12

Valmistusaika

1 h 15 min

Pohja

0,75 dlvettä
0,25 dlchiasiemeniä
0,5 dlkookosöljyä
0,5 dlagavesiirappia
3 dlmantelijauhoja
0,5 dlraakakaakaojauhetta
1 rklkaakaonibsejä
1 tlleivinjauhetta
0,25 tlsuolaa

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Päällystä uunivuoka tai -pelti leivinpaperilla. Sulata kookosöljy, mikäli se ei ole sulaa. Yhdistä toisessa kulhossa vesi, chiasiemenet, sula kookosöljy ja agavesiirappi. Sekoita toisessa kulhossa mantelijauhot, raakakaakaojauhe, kaakaonibsit, leivinjauhe ja suola. Sekoita tämän jälkeen kuivat aineet märkiin aineksiin ja taputtele taikina leivinpaperin päälle noin 2 cm korkuiseksi 20 cm x 20 cm neliöksi. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa 30 minuuttia.

Maapähkinäkerros

175 gsileää maapähkinävoita
2 rkl(vegaanista) margariinia
1,75 dltomusokeria

Pohjan jäähtyessä on aika valmistaa maapähkinäkerros. Mittaa maapähkinävoi kulhoon ja sekoita joukkoon 2 rkl margariinia. Sirottele tomusokeri siivilän kautta päälle. Sekoita käsin kiinteäksi taikinapalloksi. Kun pohja on hiukan jäähtynyt, nosta se esimerkiksi leikkuulaudalle leivinpapereineen ja painele maapähkinäkerros tasaisesti pohjan päälle.

Suklaakuorrutus

130 g(vegaanista) tummaa suklaata
1 rklkookosöljyä

Sulata suklaa vesihauteessa ja lisää ruokalusikallinen kookosöljyä. Levitä sulanut suklaa maapähkinäkerroksen päälle. Nosta koko komeus pakastimeen noin 15 minuutiksi suklaan jähmettämiseksi ja leikkaa sitten neliöstä 12 ruutua.

Tulosta