Annosten määrä
2Valmistusaika
40 minAinesosat
150 g | porkkanaa | |
200 g | keitettyjä kidneypapuja | |
2 | suippopaprikaa | |
1 | sipuli | |
2 | valkosipulinkynttä | |
400 g | tomaattimurskaa | |
2 dl | kookosmaitoa | |
3 rkl | oliiviöljyä | |
Mausteet
1 rkl | currytahnaa | |
1 tl | juustokuminaa | |
1 tl | jauhettua korianteria | |
0,5 tl | savupaprikajauhetta | |
0,5 tl | kurkumaa | |
0,5 tl | kanelia | |
0,5 tl | mietoa chilirouhetta | |
0,5 tl | mustapippuria | |
0,5 tl | suolaa | |
2 tl | kookossokeria | |
Lisäksi
2 dl | täysjyväbasmatiriisiä | |
Leikkaa porkkana nauhaksi spiraalileikkurilla ja jätä sivuun odottamaan. Pilko paprika ja sipulit. Kaada kattilan pohjalle ruokalusikallinen oliiviöljyä, currytahna ja mausteet. Kuullota sipulit ja paprikat miedolla lämmöllä seoksessa.
Lisää kattilaan tomaattimurska, kookosmaito, spiraloidut porkkanat, keitetyt kidneypavut ja kookossokeri. Keittele keskilämmöllä noin 20 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes curry kiinteytyy ja porkkananauhat ovat pehmenneet. Laita samalla basmatiriisi kiehumaan, jotta se valmistuu yhtä aikaa curryn kanssa.