Annosten määrä
12Valmistusaika
1 hKeksipohja
100 g | vehnäjauhoja | |
30 g | ruokosokeria | |
65 g | (vegaanista) margariinia | |
0,25 tl | suolaa |
Lämmitä uuni 175 asteeseen. Sekoita kulhossa keksipohjan kuivat ainekset keskenään. Nypi joukkoon margariini. Painele taikina esimerkiksi leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle noin 10 x 15 cm kokoiseksi levyksi, joka on noin 1 cm korkea. Paista uunissa noin 20 minuuttia, kunnes reunat saavat kullanruskean sävyn. Anna jäähtyä huoneenlämmössä tai jäähtymistä nopeuttaaksesi laita keksipohja pakastimeen noin 20 minuutiksi varovasti leivinpaperilla nostaen.
Täyte
130 g | pehmeitä siemenettömiä taateleita | |
2 tl | agavesiirappia |
Keksipohjan jäähtyessä murskaa taatelit jähmeäksi massaksi esimerkiksi monitoimikoneella. Lisää joukkoon kaksi teelusikallista agavesiirappia. Painele täyte jäähtyneen keksipohjan päälle. Laita taatelilla päällystetty levy pakastimeen noin 10 minuutiksi tai kunnes taatelimassa vaikuttaa kiinnittyneen keksiin kunnolla.
Suklaakuorrutus
200 g | (vegaanista) tummaa suklaata |
Levyn jähmettyessä pakastimessa, sulata suklaa vesihauteessa tai esimerkiksi höyrykattilan puuro-osassa. Leikkaa jähmettynyt levy 12 osaan terävällä veitsellä ja kuorruta sulatetulla suklaalla. Anna suklaiden jähmettyä jääkaapissa tai pakastimessa ennen tarjoilua.