Annosten määrä
4Esivalmistelu
4 h 15 minValmistusaika
2 hSeitan
2,5 dl | vehnägluteenijauhoja | |
2 dl | kikhernejauhoja | |
2 rkl | korppujauhoja | |
1 rkl | savupaprikajauhetta | |
2 tl | mustapippuria | |
1 tl | juustokuminaa | |
0,5 tl | valkosipulijauhetta | |
0,5 tl | chilijauhetta | |
1 dl | vettä | |
0,5 dl | soijakastiketta | |
1 rkl | oliiviöljyä | |
2 rkl | ketsuppia | |
------ KEITINLIEMI ------ | ||
1 l | vettä | |
0,5 dl | soijakastiketta | |
0,25 dl | balsamico-viinietikkaa | |
2 tl | kasvisliemijauhetta | |
------ MARINADI ------ | ||
1,5 dl | keitinlientä | |
2 rkl | oliiviöljyä | |
2 rkl | soijakastiketta | |
2 rkl | ketsuppia | |
2 | valkosipulinkynttä | |
1 tl | tabascoa | |
1 tl | savupaprikajauhetta | |
0,5 tl | chilihiutaleita | |
0,5 tl | mustapippuria |
Valmista ensin kebab-lihan korvaava seitan. Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään ja sekoita toisessa astiassa vesi, soijakastike, oliiviöljy ja ketsuppi. Kaada nesteestä suurin osa kuiviin aineksiin ja ala alustaa taikinaa lisäten nestettä vähitellen. Vaivaa noin viiden minuutin ajan, kunnes massa alkaa tuntua jähmeältä. Muotoile massasta pitkulainen pötkö, joka mahtuu kattilaan.
Tee keitinliemi sekoittamalla kaikki ainekset kattilassa keskenään ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä seitanpötköä 15 minuuttia. Keittämisen jälkeen kääri seitan folioon ja paista 175 asteisen uunin keskitasolla uunipellin päällä 45 minuuttia. Anna seitanin jäähtyä ja leikkaa terävällä veitsellä ohuiksi kebabsuikaleiksi.
Silppua valkosipulinkynnet marinadia varten ja sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään esim. suuressa kannellisessa kulhossa tai rasiassa. Marinoi seitansuikaleita astiassa mielellään yön yli, mutta ainakin kolmisen tuntia. Parhaimmillaan seitan on pari vuorokautta marinoituneena. Jos haluat nopeuttaa marinointia, voit käyttää marinointiastiaa. Marinoinnin jälkeen levittele lastut leivinpaperilla päällystetyn uunipellin päälle laakeasti ja paista uunin keskitasolla 250 asteessa noin 5-10 minuuttia.
Pitaleivät
4 dl | durumvehnäjauhoja | |
11 g | kuivahiivaa | |
0,5 tl | suolaa | |
1 rkl | oliiviöljyä | |
2 dl | kädenlämpöistä vettä |
Sekoita ensin kuivat aineet yhteen kulhossa ja lisää sitten vesi sekä öljy. Vaivaa taikinaksi noin 10 minuutin ajan ja kohota puoli tuntia leivinliinan alla, kunnes taikina on paisunut kaksinkertaiseksi. Vaivaa kohotuksen jälkeen vielä hetki ja pyörittele taikinasta 6 samankokoista palloa.
Kauli pallot ohuiksi levyiksi, joiden halkaisija on noin 15 cm. Anna kohota liinan alla alla lämpimässä noin puoli tuntia. Kohotuksen jälkeen paista uunin keskitasolla 225 asteessa 8-10 minuuttia. Leikkaa pitaleivät noin 2 cm x 2 cm kuutioiksi.
Jogurttikastike
2,5 dl | (vegaanista) maustamatonta soijarahkaa | |
1 | valkosipulinkynsi | |
0,5 dl | sitruunamehua | |
1 tl | mustapippuria | |
0,5 tl | suolaa |
Silppua valkosipulinkynsi ja purista sitruunan mehu jogurttikastiketta varten. Sekoita kastikkeen kaikki ainesosat huolellisesti keskenään ja anna maustua hetken aikaa jääkaapissa.
Tomaattikastike
400 g | tomaattimurskaa | |
½ | sipuli | |
2 tl | garam masalaa | |
0,25 tl | chilijauhetta | |
0,5 tl | sokeria | |
0,5 tl | suolaa | |
2 rkl | oliiviöljyä |
Valmista garam masala ohjeen mukaan. Silppua sipuli ja kaada kattilan pohjalle ruokalusikallinen oliiviöljyä. Kuullota sipulisilppua hetki kattilassa. Lisää tomaattimurska ja muut ainekset. Anna kastikkeen kiehua kasaan 10–15 minuutin ajan.
Salaatti
250 g | miniluumutomaatteja | |
250 g | kurkkua | |
200 g | jääsalaattia |
Puolita miniluumutomaatit, kuutioi kurkku ja suikaloi jääsalaatti. Kasaa kebabannokset asettelemalla lautasen toiselle puolelle pitaleipäkuutioita ja niiden päälle kebabsiivuja. Toisen puolen voit täyttää jääsalaatilla, kurkkukuutioilla ja tomaateilla. Valuta kebabsiivujen päälle tomaattikastiketta ja jogurttikastiketta.