Annosten määrä
2Esivalmistelu
1 h 30 minValmistusaika
15 minKanake
2,5 dl | kikhernejauhoja | |
0,75 tl | suolaa | |
0,25 tl | kurkumaa | |
0,25 tl | juustokuminaa | |
4,25 dl | vettä |
Valmista ensin kanake. Sekoita kanakkeen ainesosat kulhossa sauvasekoittimella. Kaada seos paistinpannulle ja sekoita jatkuvasti keskilämmöllä n. 5 minuuttia. Seos saostuu lämmetessään ja kun se on kauttaaltaan paksua ja kiinteää, kääntele vielä pari minuuttia. Kaada kiinteä seos vuokaan ja levittele noin 2 cm korkuiseksi. Anna jäähtyä 10 minuuttia, minkä jälkeen laita vuoka vielä tunniksi jääkaappiin. Ainesosista saat tupla-annoksen, joten laita puolikas talteen toista ruokaa varten.
Ainesosat
100 g | erivärisiä kirsikkatomaatteja | |
½ | kurkku | |
½ | makea sipuli | |
100 g | jääsalaattia | |
50 g | herneenversoja | |
50 g | rucolan lehtiä | |
0,25 tl | suolaa | |
0,25 tl | chilirouhetta | |
0,5 tl | agavesiirappia | |
2 tl | oliiviöljyä |
Kuutioi kanake ja paista paistinpannulla öljyssä. Mausta suolalla ja chilirouheella. Kun pinta alkaa muuttua rapeaksi, lisää puoli teelusikallista agavesiirappia ja paista vielä hetki, kunnes pinta ruskistuu. Puolita kirsikkatomaatit, kuutioi kurkku, leikkaa sipuli renkaiksi, revi salaatti ja nypi joukkoon herneenversoja ja rucolan lehtiä. Asettele vihannekset lautaselle ja kaada päälle lämpimät kanakekuutiot.