Kanakesalaatti

Annosten määrä

2

Esivalmistelu

1 h 30 min

Valmistusaika

15 min

Kanake

2,5 dlkikhernejauhoja
0,75 tlsuolaa
0,25 tlkurkumaa
0,25 tljuustokuminaa
4,25 dlvettä

Valmista ensin kanake. Sekoita kanakkeen ainesosat kulhossa sauvasekoittimella. Kaada seos paistinpannulle ja sekoita jatkuvasti keskilämmöllä n. 5 minuuttia. Seos saostuu lämmetessään ja kun se on kauttaaltaan paksua ja kiinteää, kääntele vielä pari minuuttia. Kaada kiinteä seos vuokaan ja levittele noin 2 cm korkuiseksi. Anna jäähtyä 10 minuuttia, minkä jälkeen laita vuoka vielä tunniksi jääkaappiin. Ainesosista saat tupla-annoksen, joten laita puolikas talteen toista ruokaa varten.

Ainesosat

100 gerivärisiä kirsikkatomaatteja
½kurkku
½makea sipuli
100 gjääsalaattia
50 gherneenversoja
50 grucolan lehtiä
0,25 tlsuolaa
0,25 tlchilirouhetta
0,5 tlagavesiirappia
2 tloliiviöljyä

Kuutioi kanake ja paista paistinpannulla öljyssä. Mausta suolalla ja chilirouheella. Kun pinta alkaa muuttua rapeaksi, lisää puoli teelusikallista agavesiirappia ja paista vielä hetki, kunnes pinta ruskistuu. Puolita kirsikkatomaatit, kuutioi kurkku, leikkaa sipuli renkaiksi, revi salaatti ja nypi joukkoon herneenversoja ja rucolan lehtiä. Asettele vihannekset lautaselle ja kaada päälle lämpimät kanakekuutiot.

Tulosta