Annosten määrä
2Valmistusaika
45 minKuoret
2 dl | durumvehnäjauhoja | |
0,75 dl | vettä | |
2 tl | oliiviöljyä | |
0,5 tl | suolaa |
Sekoita durumjauhot, öljy ja suola. Kaada vettä vähitellen samalla, kun vaivaat taikinaa. Lisää tarvittaessa jauhoja tai vettä. Vaivaa noin 5 minuutin ajan, kunnes kulhossa on kimmoisa taikina. Tee taikinasta tanko ja paloittele se neljään osaan. Pyörittele neljä samankokoista palloa ja laita ne kelmun alle hetkeksi odottamaan.
Kauli taikinapalloista jauhotetulla alustalla pyöreitä lättyjä, jotka ovat halkaisijaltaan noin 20 cm. Paista lätyt kuumalla pannulla niin, että niihin ilmestyy hieman ruskeita pilkkuja. Jätä paistetut lätyt odottamaan lautaselle täytteen valmistuksen ajaksi. Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen.
Täyte
170 g | keitettyjä mustapapuja | |
½ | sipuli | |
½ | iso avokado | |
140 g | maissia | |
100 g | (vegaanista) juustoraastetta | |
10 g | tuoretta chilipaprikaa | |
0,5 tl | savupaprikajauhetta | |
0,5 tl | jauhettua korianteria | |
0,5 tl | mustapippuria | |
0,25 tl | suolaa |
Varaa melko suuri kulho täytettä varten. Huuhtele pavut ja murskaa osa niistä kulhossa haarukalla. Hienonna chili ja silppua sipuli melko hienoksi sekä kuutioi avokadon puolikas. Huuhtele maissi ja raasta juusto karkeaksi raasteeksi. Lisää ainekset kulhoon papujen joukkoon. Mausta jauhetulla savupaprikajauheella, korianterilla, mustapippurilla ja suolalla. Sekoita hyvin.
Aseta tortillakuori folion päälle ja levitä kuorelle puolet täytteestä. Paina päälle toinen tortillakuori ja kääri folioon. Tee samoin toinen annos. Paista folioon käärityt quesadillat uuniritilällä 250-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuutin ajan. Leikkaa quesadillat neljään osaan ennen tarjoilua.