Annosten määrä
4Valmistusaika
2 hKanake
2,5 dl | kikhernejauhoja | |
0,75 tl | suolaa | |
0,25 tl | kurkumaa | |
0,25 tl | juustokuminaa | |
4,25 dl | vettä |
Surauta kanakkeen ainesosat sauvasekoittimella. Kippaa seos paistinpannulle ja sekoita jatkuvasti hämmentäen keskilämmöllä n. 5 minuuttia. Seos saostuu lämmetessään ja kun se on kauttaaltaan paksua ja kiinteää, kääntele vielä pari minuuttia. Kaada kiinteä seos vuokaan ja levittele parin sentin korkuiseksi. Anna jäähtyä 10 minuuttia, minkä jälkeen laita vuoka vielä tunniksi jääkaappiin.
Pitaleivät
6 dl | durumvehnäjauhoja | |
11 g | kuivahiivaa | |
1 tl | suolaa | |
2 rkl | oliiviöljyä | |
2,5 dl | kädenlämpöistä vettä |
Sekoita ensin kuivat aineet yhteen kulhossa. Lisää vesi ja öljy. Vaivaa taikinaksi noin 10 minuutin ajan ja anna kohota puoli tuntia, kunnes taikina on kaksinkertaistunut. Vaivaa tämän jälkeen vielä hetki ja pyörittele taikinasta 8 yhtä suurta palloa. Kauli pallot ohuiksi levyiksi, joiden halkaisija on noin 15 cm. Peitä leivinliinalla ja anna kohota lämpimässä noin puoli tuntia. Kohotuksen jälkeen paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 8-10 minuuttia.
Jogurttikastike
1,5 dl | maustamatonta (vegaanista) jogurttia | |
100 g | keitettyjä kikherneitä | |
1,5 rkl | tahinia | |
1 | valkosipulinkynsi | |
½ | limen mehu | |
0,5 tl | juustokuminaa | |
1 tl | mustapippuria | |
1 tl | suolaa |
Kun pitaleivät ovat kohoamassa, valmista jogurttikastike sekoittamalla kaikki ainekset yhteen sauvasekoittimella, kunnes saat sileää seosta.
Lisätäytteeksi
250 g | kirsikkatomaatteja | |
½ | kurkku | |
1 | punasipuli | |
100 g | jääsalaattia |
Leikkaa kirsikkatomaatit ja punasipuli renkaiksi, kuutioi kurkku ja irrota salaatinlehdet. Asettele vihannekset eri kippoihin odottamaan kokoamista.
Kanakkeen mausteet
0,5 tl | jauhettua korianteria | |
0,25 tl | chilirouhetta | |
0,5 tl | mustapippuria | |
0,25 tl | suolaa | |
1 tl | agavesiirappia |
Ota viilentynyt kanake pois jääkaapista ja leikkaa se ohuiksi suikaleiksi veitsellä. Paista kanake pannulla öljyssä rapeaksi ja mausta korianterilla, chilirouheella, mustapippurilla ja suolalla. Kun kanakesuikaleet ovat saaneet rapean pinnan, lisää vielä teelusikallinen agavesiirappia ja sekoittele ripeästi.
Lopuksi aukaise paistuneet pitaleivät veitsellä ja täytä vihanneksilla, kanakkeella ja kastikkeella.