Annosten määrä
2Valmistusaika
30 minAinesosat
280 g | marinoitua tofua | |
400 g | perunoita | |
1 | sipuli | |
1 | paprika | |
1 | valkosipulinkynsi | |
0,75 dl | herneitä | |
0,25 dl | ruohosipulisilppua | |
2,5 rkl | oliiviöljyä | |
0,5 tl | savupaprikajauhetta | |
0,5 tl | kuivattua salviaa | |
0,25 tl | mietoa chilijauhetta | |
0,5 tl | mustapippuria | |
0,5 tl | suolaa |
Kuori perunat ja laita ne keittymään runsaaseen veteen. Valuta tofusta ylimääräinen neste ja kuutioi se. Silppua sipuli, ruohosipuli sekä paprika ja hienonna valkosipulinkynsi odottamaan vuoroaan. Perunoiden kypsyessä lorauta paistinpannulle ruokalusikallinen oliiviöljyä ja paista tofukuutioita ensin melko kovalla lämmöllä ja vähennä sitten keskilämmölle paistellen kuutioita noin 10–15 minuutin ajan, kunnes ne saavat rapean pinnan. Mausta tofukuutiot savupaprikajauheella. Kun tofujen pinta on rapsakoitunut, lisää pannulle 0,5 ruokalusikallista öljyä sekä paprika- ja sipulisilppu ja hienonnettu valkosipuli kuullottaen niitä pannulla vielä noin 5 minuutin ajan.
Kun perunat ovat lähes kypsiä, kaada vesi pois kattilasta ja kuutioi perunat sopiviksi lohkoiksi. Kaada pannulle ruokalusikallinen öljyä ja lisää perunakuutiot pannulle paistumaan noin 5 minuutiksi. Mausta pyttipannu salvialla, chilijauheella, mustapippurilla ja suolalla. Lisää vielä loppuvaiheessa herneet pannulle ja ripottele päälle ruohosipulisilppu. Tarjoile sinapin ja ketsupin kera.