Papusalaatti
Valmista ensimmäiseksi maustekastike silppuamalla valkosipulinkynnet ja sekoittamalla kastikkeen ainekset keskenään. Kuori bataatti ja leikkaa se lohkoiksi. Nosta bataattilohkot uunipellille leivinpaperin päälle. Kaada maustekastike bataattien päälle ja sekoittele hyvin. Paahda uunin keskitasolla 225 asteessa 15–20 minuuttia lohkojen koosta riippuen. Bataattien paahtuessa silppua salaatti, pilko puolikas avokado pieniksi kuutioiksi sekä huuhdo pavut ja maissi. Kun bataatit ovat […]
Kvinoa-papuvuoka
Valmista ensin mantelijuusto. Sekoita ainekset tehosekoittimella tai sauvasekoittimella sileäksi tahnaksi. Painele tuotosta harsokankaan läpi siivilässä sen aikaa, että ylimääräinen neste poistuu ja seos muuttuu kiinteämmäksi. Nostele seos leivinpaperilla vuorattuun pieneen uunivuokaan ja paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 45 minuuttia, kunnes pinta alkaa ruskistua. Saat 100 grammaa mantelijuustoa, josta puolet murustellaan vuoan sisälle ja puolet […]
Mantelijuusto
Sekoita kaikki ainesosat tehosekoittimella tai sauvasekoittimella, kunnes saat sileää tahnaa. Painele seosta harsokankaan läpi tiheässä siivilässä hetken aikaa, jotta ylimääräinen neste puristuu ja tahnasta tulee hiukan kiinteämpää. Asettele leivinpaperi pieneen uunivuokaan ja kaada seos sen päälle. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 45 minuuttia, kunnes pinta on ruskistunut kauniisti. Reseptistä tulee noin 100 grammaa mantelijuustoa, […]
Spagetti bolognese
Silppua tuoreet basilikan lehdet ja jätä silppu sivuun odottamaan. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet, leikkaa oliivit renkaiksi ja raasta porkkana karkeaksi raasteeksi. Kaada paistinpannulle ruokalusikallinen oliiviöljyä ja kuullota sipulisilppua sekä porkkanaraastetta noin 5-10 minuuttia. Lisää kuoritut tomaatit, noin 2,5 dl vettä, valkosipulisilppu, oliivirenkaat, mausteet sekä soijakastike. Pilko tomaatit lastalla pienemmiksi. Hauduttele kastiketta miedolla lämmöllä 10 minuuttia […]
Chiasämpylät
Liuota kuivahiiva kädenlämpöiseen veteen kulhossa. Lisää spelttijauhot, chiasiemenet, pellavansiemenrouhe, oliiviöljy, suola ja agavesiirappi. Alusta taikinaksi lisäten sämpyläjauhoja vähitellen, kunnes taikina alkaa muuttua kimmoisaksi. Anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla noin tunnin ajan. Kun taikina on kaksinkertaistunut, pudota se vehnäjauhoilla jauhotetulle alustalle. Muotoile taikina noin 5 cm paksuksi ja 20 cm x 30 cm levyksi. Leikkaa […]