Kvinoatoffeepalat

Kvinoatoffeepalat

Yhdistä sokeri ja vispikerma kattilassa. Keitä keskilämmöllä noin 8 minuuttia. Kokeile välillä sakeutta tiputtamalla pisara kylmään veteen. Jos seoksesta voi pyöritellä kiinteän pallon, toffee on valmista. Pudottele esimerkiksi leivinpaperilla vuoratulle leikkuulaudalle toffeesta noin 0,5 cm x 2,5 cm kokoisia suorakaiteen tai ovaalin muotoisia pisaroita. Anna jähmettyä hetki. Sulata suklaa esim. vesihauteessa ja lisää joukkoon kvinoapopsit […]

Hedelmämysli

hedelmämysli

Paahda kaurahiutaleita kuumalla paistinpannulla (ilman öljyä) noin 5 minuuttia, kunnes hiutaleet saavat hiukan väriä ja tuoksuvat paahtuneilta. Loppuvaiheessa lisää kvinoapopsit mukaan. Anna kaurahiutaleiden ja kvinoapopsien jäähtyä. Murskaa banaanilastut pienemmiksi palasiksi, samoin kuivatut ananakset, jos ne vaikuttavat liian suurilta. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Nauti esimerkiksi maustamattoman jogurtin kera.

Lehtikaalipasta

lehtikaalipasta

Keitä pasta ohjeen mukaan. Hienonna valkosipulinkynnet ja kuori porkkanat. Pese lehtikaali, poista kovat lehtiruodit ja suikaloi lehdet. Leikkaa porkkanat joko spiraalileikkurilla, juustohöylällä tai kuorimaveitsellä nauhoiksi. Nostele lehtikaalisuikaleet ja valkosipulisilppu paistinpannulle ja paista öljyssä noin 10 minuutin ajan, kunnes lehtikaalit alkavat pehmetä ja ovat saaneet hiukan väriä pintaansa. Lisää pannulle sitten suuret valkoiset pavut ja porkkananauhat. […]

Kasvispizza

kasvispizza

Sekoita pizzapohjan ainekset keskenään ja vaivaa kimmoisaksi taikinaksi noin 10 minuuttia. Anna kohota tunnin ajan lämpimässä paikassa. Jaa taikina neljään osaan ja muotoile pohjiksi jauhotetulla alustalla venyttämällä taikinapalloa sen keskikohdasta ulkoreunoja kohden kuin vääntäisit auton rattia. Laita pizzakivi uunin alatasolle ja lämmitä uuni 250 asteeseen. Viipaloi herkkusienet ja suippopaprika. Leikkaa sipulit renkaiksi. Kuullota herkkusienet, sipuli […]

Veggifeet

Veggifee

Valmista ensin toffeekuori. Kaada kattilaan sokeri ja vispikerma ja keitä seosta noin 8 minuuttia keskilämmöllä poreillen, kunnes siitä tulee pehmeää toffeeta. Toffeen valmiuden voit testata pudottamalla pienen pisaran toffeeta kylmään veteen. Jos pisarasta voi muotoilla kiinteän pallon, on toffee valmista. Kaada toffee esimerkiksi 24 jääpalamuottiin ja anna jäähtyä. Kun se on jäähtynyt muotoiltavaksi, paina peukaloilla […]