Siemenleipä

siemenleipä

Päällystä leipävuoka leivinpaperilla ja sekoita kuivat aineet keskenään. Kaada joukkoon oliiviöljy ja vesi. Sekoittele seosta kunnolla esimerkiksi lusikalla, kunnes se alkaa muuttua kiinteäksi taikinapalloksi. Jos taikina on liian jähmeää, lisää tilkka vettä ja sekoita. Pudota taikina leivinpaperilla päällystettyyn leipävuokaan ja levitä pinnalta tasaiseksi. Laita vuoka taikinoineen jääkaappiin tekeytymään vähintään pariksi tunniksi. Paista leipää vuoassaan ensin […]

Kanakesalaatti

kanakesalaatti

Valmista ensin kanake. Sekoita kanakkeen ainesosat kulhossa sauvasekoittimella. Kaada seos paistinpannulle ja sekoita jatkuvasti keskilämmöllä n. 5 minuuttia. Seos saostuu lämmetessään ja kun se on kauttaaltaan paksua ja kiinteää, kääntele vielä pari minuuttia. Kaada kiinteä seos vuokaan ja levittele noin 2 cm korkuiseksi. Anna jäähtyä 10 minuuttia, minkä jälkeen laita vuoka vielä tunniksi jääkaappiin. Ainesosista […]

Kanakewokki

kanakewokki

Tee ensin kanake. Sekoita kanakkeen ainesosat kulhossa sauvasekoittimella. Kaada seos paistinpannulle ja sekoita tasaisesti keskilämmöllä n. 5 minuuttia. Seos alkaa saostua kuumetessaan ja kun se on kauttaaltaan paksua ja kiinteää, kääntele vielä 2-3 minuuttia. Kaada kiinteä seos vuokaan ja levittele noin 2 cm korkuiseksi. Anna jäähtyä 10 minuuttia, minkä jälkeen laita vuoka vielä tunniksi jääkaappiin. […]

Kanake (kikhernetofu)

kanake

Kikhernejauhoista saa aikaiseksi tofua, joka muistuttaa olemukseltaan ällistyttävästi kanaa. Kaiken kukkuraksi tämän burmalaisena tofunakin tunnetun kikhernetofun valmistaminen on helppoa kuin heinänteko. Käytä kikhernetofun valmistukseen vain hienoksi jauhettuja kikhernejauhoja. Ensimmäiseksi leivinpaperoi esimerkiksi pienehkö leipävuoka. Sekoita kaikki aineet kulhossa vispilällä tai vaihtoehtoisesti blenderillä. Myös sauvasekoittimella surautus toimii hyvin. Kaada seos paistinpannulle ja sekoita jatkuvasti keskilämmöllä pohjaa myöten. […]

Linssi-kvinoapasteijat

linssi-kvinoapasteijat

Pasteijoiden täytteen valmistaminen vie tovin, mutta kuorena käytetään valmista lehtitaikinaa, joten se nopeuttaa valmistumista. Lisäksi täyte riittää 16 lehtitaikinalevyyn (eli kahteen paketilliseen), joten puolet täytteestä voi pakastaa ja ottaa nopeasti käyttöön tarpeen tullen. Ota ensimmäiseksi lehtitaikina sulamaan. Keitä kvinoa ja linssit omissa kattiloissaan pakettien ohjeiden mukaan. Pilko sipulit ja paprika pieniksi palasiksi ja kuullota pannulla […]